На Херсонщині у Голопристанському районі відкривається цех із виробництва бекмесу – так званого кавунового меду. Про це заявив під час брифінгу у межах інформаційного туру для журналістів «Екооздоровлення на Херсонщині» голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.
Британці дали «другий шанс» для яблук, виготовивши Pom Puffs, багаті на клітковину палички. Один з основних інгредієнтів – яблучний жмих або вичавки, побічний продукт виробництва сидру та соку, повідомляє
ukrainefood. ...
У погрібнику вінничанина Олександра Шемета зберігається саморобне вино з кульбаби – “ковток сонця”, як його називає сам чоловік. І це – лише один із десятка інших видів вина, які він виготовляє самостійно. Про це повідомляє ВВС, пише agronews.ua....
Політехнічний університет Валенсії, в рамках проекту EggpreBreed-II розробляє новий вид баклажанів, насіння яких матиме поліпшену стійкість до екстремально посушливих умов. Повідомляється на сайті університету...
Команда дослідників на чолі з професором Йонасом Бальтрусайтісом приступила до створення нових азотовмісних добрив, ефективних для сільськогосподарських культур, але менш небезпечних для навколишнього середовища і екології. Про це повідомляє пресслужба Lehigh University, пише agronews.ua...
У світі виявлено понад 6 мільйонів заражених COVID-19...
На фермі The Garlic Farm on The Isle of Wight радять початкуючим фермерам приваблювати споживачів не лише різноманіттям агрокультур, а й неймовірними продуктами з них. Так, крім того, що на фермі вирощується кілька сортів часнику, працюють ресторан, музей, цех переробки часнику й магазин. А загалом клієнтам пропонують понад 200 часникових товарів. Про це пише agronews.ua...
Іван Сімонік, винороб з Словенії, став автором унікальної техніки, що сприяє дозріванню вин. Шістсот пляшок вина були поміщені в глиняні судини і відправлені на морське дно. Про це повідомляє world-wine, пише agronews.ua....
Київська кухня прославилася не лише солодощам, таким, як сухе варення чи Київський торт. Ще один кулінарний атрибут Києва – котлета по-київськи. В очах іноземних туристів вона міцно увійшла до списку явищ, з якими асоціюється місто, подібно до футбольної команди Динамо чи недорогого якісного пива....
Найпопулярніший світовий тренд серед снеків — дропси — вже наприкінці травня з’явиться в продажі під ТМ Famberry. Це сублімований продукт, який складається з суміші кизилу, йогурту та меду...