Украинское вино Koktebel вошло в топ-5 наиболее узнаваемых отечественных винных брендов. Об этом свидетельствуют данные социологического исследования "ММІ Украина", передает УНН.
Кожна столиця має свої кулінарні візитки. Упродовж останніх десятків років із Києва як презент везуть «Київський торт» і цукерки «Вечірній Київ». А більше ста років тому найпопулярнішими солодощами було сухе київське варення — цукати з ягід і фруктів iз наддніпрянських садів. Завдяки активному просуванню їх на ринок династією київських кондитерів Балабух наприкінці XIX — початку XX століть ці ласощі називали «балабушками»....
Неизвестно, когда, где и кем был придуман рецепт приготовления мороженого. Но история знает, что ягоды и фрукты в снегу замораживали еще во времена Александра Македонского. За снегом в горы отправляли рабов, которых специально тренировали для быстрого бега — чтобы снег не успел растаять. ...
Самый известный холодный десерт спасает не только от зноя, но и от хандры, а еще его запросто можно приготовить самому. От мороженого летом удержаться практически невозможно. Да и нужно ли? Ведь вредит не столько само лакомство, сколько его количество.
На ринку овочів закритого грунту занадто багато червоних томатів та звичайних огірків. Ця ніша перенасичена, вважає Вадим Дудка, консультант багатьох овочевих та фруктових компаній.
Червоний, рожевий, жовтий, чорний томати стали витісняти з ринку червоні гібриди. Про це розповів Артем Оголь, менеджер компанії «Сакура Юкрейн».
Культура медоваріння на території України була втрачена ще у 18-19 століттях, коли питний мед витіснила горілка. Наразі виготовлення питних медів відроджується, розповів заступник голови Гільдії медоварів України Володимир Дмитрук під час медового марафону: “Медоваріння: історія, традиції і сучасність”. Про це пише agronews.ua....
Один із видів їжі майбутнього – це, однозначно, снеки. Такими вискновками у блозі на ukrainefood поділилася національний консультант ФАО в Україні Жанна Дуфіна після відвідин SIAL 2018, найбільш інноваційної виставки їжі та напоїв в Парижі. ..
Німецька компанія Kaffeeform створила екологічно чисті чашки з кавової гущі. Ініціатором проекту виступив німецький дизайнер Джуліан Лехнер.
Італійська компанія Lavazza має намір виготовляти чашки для кави з суміші злаків. Наразі проект знаходиться на стадії сертифікації.