(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

В зимово – весняний період організм людини потребує більше  вітамінів. Потрібно урізноманітнити щоденний раціон різними продуктами: злаками, м'ясом, рибою, бобовими та всілякими зеленими овочами та фруктами. Одним із них є гранат – плід гранатового дерева. Пропонуємо вам ознайомитися з цікавими фактами «біографії» цього дивовижного фрукта.

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 10.04.2020

Етюд про хліб. Іван Драч

Яйце розіб’є, білком помаже,
На дерев’яну лопату – та в піч,

...

 

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 21.03.2020

Шановні користувачі рубрики «Тема їжі в мистецтві», до Різдвяних та Новорічних свят ми підготували для вас матеріал про популярний продукт – сир, без якого не відбувається жодне свято...

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 20.12.2019

Французький живописець Анрі Тулуз-Лотрек вважається одним з найбільш значущих художників кінця XIX століття. Основна тема його творчості – розваги і побут паризької богеми. ...                                                                                   

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 01.11.2019

Шановні читачі, вітаємо вас з найбільшим християнським Святом Великодня і бажаємо в душі радості, віри, добра, любові та надії! Христос Воскрес!

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 26.04.2019

   "ЧОРНИЙ   КВАДРАТ"         К А З И М И Р     М А Л Е В И Ч

У пошуках теми їжі в образотворчому мистецтві наступним сюжетом нашої рубрики було обрано визначного митця двадцятого сторіччя, нашого земляка ....

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 15.04.2019

Напередодні великого свята Різдва Христового представляємо Вам, шановний наш читачу, талановиту українську художницю, нашу сучасницю, Надію Полуян – Внукову, яку  називають «роменським дивом», такоюяскравою є її  палітра....

 

 

 

 

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 20.12.2018

Такий натюрморт слугував алегорією водної стихії. Такого роду твори, як  рибні, м'ясні крамниці, часто були частиною так званого циклу першостихій і, як правило, створювалися для прикраси столових кімнат. На першому плані картини Франса Снейдерса «Рибна крамниця» зображено безліч риби. ...

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 16.11.2018

Ми звикли до французького «nature morte» і англійського «still life», проте існує ще один термін,  іспанський, яким сьогодні називають натюрморти - бодегон.

Спочатку цим словом називалися картини, на яких  були зображені продукти, дичина, риби,  кухні, посуд, торговці і кухарі, а також сценки з простолюдинами за їжею та питвом. Такі зображення відносили до жанру бодегонес, який по суті, об'єднував натюрморт і побутову сцену....

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 19.04.2018

Катерина Білокур, проста селянка...

До свята працівників сільського господарства пропонуємо Вам картини Катерини Білокур «Привіт, врожаю», «Цар-Колос» і «Колгоспне поле»...

 

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 13.11.2017