(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Картина відомого українського живописця Миколи Пимоненка «Додому» не є натюрмортом, на ній не відображено ані сніданок, ані інша трапеза, але сама картина та її сюжет пов’язані з харчовим, а якщо точніше, з горілчаним, виробництвом....

 

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 30.10.2017

Продовжуючи нашу рубрику «Тема їжи в мистецтві», представляємо дуже цікавий натюрморт всесвітньо відомого грузинського художника ХХ століття Ніко Піросмані,   представника наївного мистецтва,  одного з напрямків примітивного стилю у живопису, що включає образотворчі роботи художників-самоучок...

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 25.09.2017

Затишний музей на Терещенківській, в народі з любов’ю званий просто "Ханенківським", відвідують, щоб неспішно пройтись залами і помилуватися його зібранням.

Ми розглянемо сьогодні шедевр європейської колекції "Натюрморт зі збивачем для шоколаду" Хуана де Сурбарана.

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 29.05.2017

«Сніданок на траві» Клода Моне є своєрідним виразом підтримки однойменної картини Едуарда Мане, яка у 1863 році викликала справжній скандал в рамках «Салону Знедолених». На цій картині була зображена гола жінка в оточенні одягнених чоловіків - нечувана зухвалість для тих часів.

 

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 12.05.2017

Картина Едуарда Мане «Бар у «Фолі-Бержер»- одне з найзнаменитіших художніх полотен. Важко навіть припустити, що цей шедевр був створений вмираючим художником, якому кожен рух давався важко і з болем. Але навіть у такий важкий час Едуард Мане милується яскравим життям столиці, красиво одягненими веселими парижанами...

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 21.02.2017

 
Мікеланджело Мерізі да Караваджо - італійський художник, реформатор європейського живопису XVII століття. Одним з перших застосував техніку письма «кьяроскуро» - різке протиставлення світла і тіні. 
Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 30.01.2017

Тему сьогоднішньої розповіді підказала неординарна чудова подія - пивоварну культуру Бельгії включили до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляється на сайті організації.

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 26.12.2016

Запечені помідори

Інгредієнти:

3 великих помідора, 1 пучок листя петрушки, 4 зубчики часнику, 100 г панірувальних сухарів, оливкова олія, сіль, перець.

 

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 05.12.2016

"Рука Ренуара створена для того, щоб зображувати щастя, що відчуває погляд"

Сніданок веслярів. Пьер-Огюст Ренуар            

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 05.12.2016

Швейцарський художник Жан Етьєн Ліотар (1702 - 1789) увійшов в історію живопису насамперед як видатний портретист і майстер пастелі. Його називали «живописцем королів і красивих жінок».  Йому позували імператори і кардинали, європейська знать і придворні красуні.

Найзнаменитішим полотном Ліотара стала картина «Шоколадниця», написана в 1745 році у Відні. Художник майстерно вирішив складне завдання – зобразив постать у білому фартусі на тлі білої стіни. Завдяки тонким переходам світлотіні та поєднанням тонів, точності малюнка і, нарешті, образу юної красуні портрет заслужив славу шедевра вже у сучасників.

Достеменно не відомо, хто позував художникові. Найромантичнішу версію пов'язують з ім'ям Анни Бальтауф, дочкою збіднілого дворянина, яка працювала офіціанткою в одній з віденських кондитерських. Тут її і побачив австрійський аристократ князь Дітріхштейн і закохався без пам'яті. Наперекір сім'ї князь одружився на юній красуні, а портрет став його весільним подарунком нареченій. Портретист зобразив наречену в костюмі офіціантки XVIII століття, увічнивши любов з першого погляду. Нібито, новоспечена княгиня запросила своїх колишніх приятельок до себе додому і, неймовірно пишаючись своїм дивовижним піднесенням, промовила: ...

 

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 21.11.2016