(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Наше майбутнє в наших руках

День інформації  «Наше майбутнє в наших руках»

  До Всесвітнього дня продовольства 16 жовтня

   і  Дня працівників харчової промисловості 17 жовтня

 

Всесвітній день продовольства ( World Food Day), який 1979 року встановила конференція ФАО, одне  з найбільш важливих свят в календарі ООН. Його відзначають 16 жовтня у 150 країнах світу.

 

 

На вересень 2021 року Генеральним секретарем ООН було заплановано скликання найпершого в історії Саміту з продовольчих систем. Мета Саммита – формування консенсусу для зміни моделі виробництва і споживання продуктів харчування і відношення до них, що використовуються в світі сьогодні. Важливим завданням є побудова майбутнього з необхідною кількістю поживної, безпечної та доступної їжі для всіх. Датою урочистої церемонії, присвячої Всесвітньому дню продовольства - 2021, призначено 15 жовтня. В 2021 році світ вдруге  відзначає це свято в час, коли всі краіни борються з наслідками глобальної пандемії Covid-19.  Актуальним стає удосконалення виробництва, покращання раціона харчування, стану навколишнього середовища і якості життя. Зміна клімату впливає на зміни в продовольстві і сільському господарстві. Необхідні стійкі агропродовольчі системи, які здатні до 2050 року прогодувати 10 млрд людей.

 

В рішенні проблем продовольчого забезпечення населення особлива роль належить харчовій промисловості. Щорічно у третю неділю жовтня українські харчовики відзначають своє професійне свято – День працівників харчової промисловості. В цьому році свято припадає на 17 жовтня і майже співпадає з Днем продовольства.У системі агропродовольчого комплексу харчова промисловість тісно пов’язана із сільським господарством як провайдером сировини і торгівлею. Харчова промисловість України включає до свого складу майже 40 різноманітних галузей виробництва. Це тисячі великих, середніх і малих підприємств різної форми власності, які виробляють майже 20% від загального обсягу промислової продукції.

 

Вітаємо фахівців всіх харчових галузей з святом! Висловлюємо слова подяки та шани за вашу важливу і сумлінну працю, за те, що робите наше життя смачнішим. Бажаемо вам здоров’я, гідної оплати вашої праці, любові і взаєморозуміння у ваших родинах.

 

Запрошуємо відвідати День інформації на нашому сайті і ознайомитись з виставкою нових надходжень до фонду ЦНТБ, виданнями в рубриці «Презентація фонда», переглянути матеріали інших рубрик.

 

Тематичні виставки

http://cntb.at.ua/load/starodruki/do_dnja_kharchovoji_promislovosti_novi_nadkhodzhennja_do_fondu/5-1-0-1549http://cntb.com.ua/load/starodruki/ukrajinski_vidavnictva_kharchovikam_do_dnja_pracivnikiv_kharchovoji_promislovosti/5-1-0-514

http://cntb.at.ua/load/starodruki/svyt_nauki/5-1-0-896

 

Презентація книги

http://cntb.at.ua/load/tematichni_vistavki/naukova_ideja_vazhlivij_element_innovacijnogo_biznesu/3-1-0-1547

http://cntb.at.ua/load/tematichni_vistavki/kharchova_promislovist_ukrajini_naukovi_ideji_innovaciji/3-1-0-1548

http://cntb.at.ua/load/tematichni_vistavki/prezentacija_novoji_literaturi_na_temu_teoretichni_osnovi_kharchovikh_virobnictv/3-1-0-1389

http://cntb.at.ua/load/tematichni_vistavki/nanorazmernye_sistemy_i_nanomaterialy_issledovanija_v_ukraine/3-1-0-742

 

Віртуальні виставки

http://cntb.at.ua/load/vistavki_novikh_nadkhodzhen/ukrajinski_vidavnictva_kharchovikam_vip_1/2-1-0-529

http://cntb.at.ua/load/vistavki_novikh_nadkhodzhen/obladnannja_kharchovikh_virobnictv/2-1-0-503

 

Цікаві факти

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/osnovni_agropolitichni_cili_dlja_ukrajini/6-1-0-1543

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/kharchoprom_skladae_majzhe_20_vsogo_virobnictva/6-1-0-1544

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/nano_na_obid_ljudina_z_39_jist_produkti_nanotekhnologij/6-1-0-1411

 

 

 

Добавил: CNTB, 13.10.2021