М’ясо і м’ясні продукти
М’ясо – один з найважливіших продуктів харчування людства на протязі тисячоліть. В рейтингу улюблених продуктів м’ясо займає друге місце після хліба і є одним з основних джерел енергії.
М’ясна промисловість – галузь харчової промисловості, яка здійснює технологічні процеси м’ясопереробки від забою худоби до виготовлення продукції та її продажу. Галузь забезпечує населення м’ясом, напівфабрикатами, готовими виробами, а також сухими тваринними кормами, цінними медичними препаратами, перо - пуховими виробами.
Асортимент продукції м’ясної промисловості становить близько 400 найменувань. І він постійно оновлюється, завдяки фахівцям виробництв та науковців, які займаються дослідженнями якості м’яса, розробкой, вдосконаленням і науковим обгрунтуванням створення нових технологій.
Пропонуємо ознайомитись з Державними стандартами України та авторефератами дисертацій з питань м’ясного виробництва, які надійшли до фонду ЦНТБ.
А також переглянути матеріали в різних рубриках сайта.
Тематчні виставки
http://cntb.at.ua/load/starodruki/m_jaso_i_m_jasni_produkti/5-1-0-1570
http://cntb.com.ua/load/starodruki/asortiment_m_jasnikh_virobiv/5-1-0-499
Презентація книги
Нормативні документи
http://cntb.com.ua/load/normativno_tekhnichna_dokumentacija/m_jasni_produkti/11-1-0-1571
Цікаві факти
Дайджест
http://cntb.com.ua/blog/v_ukraine_rastet_potreblenie_svininy/2021-08-18-4078
Харчові родзинки
http://cntb.at.ua/load/kharchovi_rodzinki_recept_tizhnja/jalovichina_z_pivom/7-1-0-1480
http://cntb.at.ua/load/kharchovi_rodzinki_recept_tizhnja/m_jasne_asorti/7-1-0-1452
http://cntb.at.ua/load/kharchovi_rodzinki_recept_tizhnja/smachna_buzhenina/7-1-0-1451
http://cntb.at.ua/load/kharchovi_rodzinki_recept_tizhnja/m_jaso_z_ajvoju/7-1-0-1012
Тема їжі в містецтві