(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

637.5

М36

Мацуська, О.В. Екологічна оцінка стічних вод м'ясопереробних підприємств та їх кавітаційно-адсорбційне очищення : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук: 03.00.16/ О.В. Мацуська; М-во аграр. політики та продовольства України, Львівський нац. ун-т ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. - Львів, 2013. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с.18-20

  Кл.слова (ненормированные): цеоліт--флотація--добриво

Аннотация: Робота присвячена розробці кавітаційно-адсорбційного способу очищення стічних вод м'ясопереробних підприємств, визначенню статики та кінетики процесу сорбції, дослідженню процесів деструкції біологічних забруднень у воді за допомогою кавітаційних пристроїв та можливості застосування відпрацьованого сорбенту як удобрюючого компоненту для сільськогосподарських угідь. Наведено математичну модель внутрішьодифузійної сорбції та визначено коефіцієнти дифузії.

Категорія: М'ясна промисловість | Додав: CNTB, 10.10.2016

 

637.5

П53

Полупан, В.В. Технологія м'ясних посічених виробів із використанням добавки білково-мінеральної: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ В.В. Полупан; М-во освіти і науки України, Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с.15-18

Кл.слова (ненормированные): свиняча шкіра--сорбція--біоорганічні сполуки кальцію

Аннотация: Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню, розробці та практичній реалізації технології добавки білково--мінеральної і м'ясних посічених виробів, збагачених біоорганічними сполуками кальцію. Розроблено технологію виробництва м'ясних посічених біоорганічних виробів із добавкою білково-мінеральною. Визначено, що продукція характеризується підвищеним вмістом біорганічних сполук кальцію. Визначено економічну ефективність упровадження розробок.  .....

Категорія: М'ясна промисловість | Додав: CNTB, 10.10.2016

664.1

П16

Панченко, О.В. Кондитерська галузь України: стан та перспективи розвитку/ О.В. Панченко, О.В.Коваленко, О.П.Печенога; Національна Академія Аграрних Наук України, Ін-т продовольчих ресурсів . - К.: ННЦ "Інститут аграрної економіки", 2014. - 67 с.: іл. -

Кл.слова (ненормированные): продовольча безпека--сировинна база

Аннотация: Досліджено стан та перспективи розвитку кондитерської галузі. Представлено основні показники і тенденції розвитку кондитерських підприємств. Розкрито ємність і структуру вітчизняного ринку кондитерських виробів, обгрунтовано шляхи підвищення конкурентоспроможності вітчизняних виробників, визначено стратегічні напрями активізації зовнішньоекономічної діяльності. Здійснено аналіз виробничих можливостей та сировинної бази кондитерських підприємств, комплексу маркетингу.

Категорія: Кондитерська промисловість | Додав: CNTB, 10.10.2016

664.8

О-40

Одарченко, А.М.    Розвиток наукових основ формування якості харчових продуктів при консервуванні холодом: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.13/ А.М. Одарченко; М-во освіти і науки України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2014. - 36 с.: іл. - Бібліогр.: с.27-33

Аннотация: Дисертація присвячена  питанням формування та покращення якості замороженої сировини та харчових продуктів шляхом обгрунтування раціональних режимів термічної зворотності технологічних процесів заморожування, холодильного зберігання та розморожування. Визначено режими ступінчатого нагрівання й температуру зразків, що практично збігається з температурою під час їх заморожування, тобто здійснено термічну зворотність процесу заморожування-розморожування з нульовою площею гістерезису кінетики температур.

664.8

М13

Мазуренко, І.К.

            Наукові основи технологій консервованих продуктів для дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.13/ І.К. Мазуренко; М-во освіти і науки України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2014. - 37 с.: іл. - Бібліогр.: с. 30-33

Аннотация: В роботі розроблено асортимент консервованих продуктів для дітей, хворих на цукровий діабет, дисбактеріоз, порушення обміну речовин, захворювання печінки та жовчних шляхів. На запропонований асортимент консервованих продуктів розроблена нормативно-технологічна документація, яка погоджена з МОЗ України і затверджена у встановленому порядку. ....

 

663.8

З-69

Змєєва, І.М. Обгрунтування режимів та параметрів обладнання для розливу освітленого яблучного соку: автореф. дис...канд.техн. наук: 05.18.12/ І.М. Змєєва; М-во освіти і науки України, Донецький нац. ун-т економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. - Донецьк, 2014. - 21 с: рис. - Бібліогр.: с. 17-18

Кл.слова (ненормированные): обладнання--пристрій--дозування

Аннотация: В дисертаційній роботі викладено нове рішення науково- прикладного завдання, яке полягає у збільшенні продуктивності пристрою для розливу та точності процесу розливу шляхом оптимізації технологічних і конструктивних параметрів, режимів роботи пристрою для розливу дозувально-наповнювального автомату.......

Категорія: Виноробна промисловість | Додав: CNTB, 10.10.2016

663.5

К73

Коткова, Н.С. Виробництво етилового спирту В Україні та продукції на його основі: тенденції розвитку і потенціал забезпечення/ Н.С. Коткова, О.В. Коваленко, О.П. Печенога; Ін-т продовольчих ресурсів НААНУ. - К.: ННЦ "Інститут аграрної економіки", 2014. - 80 с.: табл.. - Бібліогр.: с.53-56 . -

Кл.слова (ненормированные): алкоголь--продовольча безпека

Аннотация: Розглянуто проблеми розвитку ринку алкогольної продукції в Україні під впливом внутрішніх та зовнішніх факторів. Проаналізовано основні показники і тенденції розвитку підприємств спиртової та лікеро-горілчаної галузей. Встановлено, що головною метою інноваційного розвитку спиртової промисловості є виведення галузевого виробництва на сучасний науково-технічний рівень; розвиток інтеграції у світове виробництво; підвищення конкурентоспроможності виробленої продукції; завантаження виробничих потужностей окремих спиртових заводів виробництвом біоетанолу.  ......

Категорія: Виноробна промисловість | Додав: CNTB, 10.10.2016

663.8

Р45

            Рецептури лікеро-горілчаних напоїв і горілок/ Держхарчпром України, Концерн "Укрспирт". - К.: УкрНДІспиртбіопрод, 1994. - 375 с.

Аннотация: До збірника ввійшли рецептури напоїв, розроблені лікеро-горілчаними заводами та науково-дослідними інститутами України. Подаються рецепти лікерів міцних та десертних, наливок, настоєк, кремів, пуншів.

Категорія: Виноробна промисловість | Додав: CNTB, 18.09.2016

663.4

Н34

            Науково-технічні розробки та інноваційні технології. Пиво-безалкогольна промисловість/ ред. колегія: С.В. Іванов,  Т.Л. Мостенська,  В.Л. Зав'ялов; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, НУХТ. - К.: НУХТ, 2012. - 32 с.

Аннотация: У збірнику пода.....

Категорія: Виноробна промисловість | Додав: CNTB, 18.09.2016

663.2

П12

Павлова, О.С.

            Підвищення інвестиційної привабливості підприємств виноробства: автореф. дис. канд. екон. наук: 08.00.04/ О.С. Павлова; НАН України, Ін-т проблем ринку та економіко-екологічних досліджень. - Одеса, 2012. - 20 с.: іл. - Бібліогр.: с.16-17

Категорія: Виноробна промисловість | Додав: CNTB, 11.09.2016
1-10 11-20 ... 1101-1110 1111-1120 1121-1130