637.5
М36
Мацуська, О.В. Екологічна оцінка стічних вод м'ясопереробних підприємств та їх кавітаційно-адсорбційне очищення : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук: 03.00.16/ О.В. Мацуська; М-во аграр. політики та продовольства України, Львівський нац. ун-т ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. - Львів, 2013. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с.18-20
Кл.слова (ненормированные): цеоліт--флотація--добриво
Аннотация: Робота присвячена розробці кавітаційно-адсорбційного способу очищення стічних вод м'ясопереробних підприємств, визначенню статики та кінетики процесу сорбції, дослідженню процесів деструкції біологічних забруднень у воді за допомогою кавітаційних пристроїв та можливості застосування відпрацьованого сорбенту як удобрюючого компоненту для сільськогосподарських угідь. Наведено математичну модель внутрішьодифузійної сорбції та визначено коефіцієнти дифузії.
637.5
П53
Полупан, В.В. Технологія м'ясних посічених виробів із використанням добавки білково-мінеральної: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ В.В. Полупан; М-во освіти і науки України, Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с.15-18
Кл.слова (ненормированные): свиняча шкіра--сорбція--біоорганічні сполуки кальцію
Аннотация: Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню, розробці та практичній реалізації технології добавки білково--мінеральної і м'ясних посічених виробів, збагачених біоорганічними сполуками кальцію. Розроблено технологію виробництва м'ясних посічених біоорганічних виробів із добавкою білково-мінеральною. Визначено, що продукція характеризується підвищеним вмістом біорганічних сполук кальцію. Визначено економічну ефективність упровадження розробок. .....
664.1
П16
Панченко, О.В. Кондитерська галузь України: стан та перспективи розвитку/ О.В. Панченко, О.В.Коваленко, О.П.Печенога; Національна Академія Аграрних Наук України, Ін-т продовольчих ресурсів . - К.: ННЦ "Інститут аграрної економіки", 2014. - 67 с.: іл. -
Кл.слова (ненормированные): продовольча безпека--сировинна база
Аннотация: Досліджено стан та перспективи розвитку кондитерської галузі. Представлено основні показники і тенденції розвитку кондитерських підприємств. Розкрито ємність і структуру вітчизняного ринку кондитерських виробів, обгрунтовано шляхи підвищення конкурентоспроможності вітчизняних виробників, визначено стратегічні напрями активізації зовнішньоекономічної діяльності. Здійснено аналіз виробничих можливостей та сировинної бази кондитерських підприємств, комплексу маркетингу.
664.8
О-40
Одарченко, А.М. Розвиток наукових основ формування якості харчових продуктів при консервуванні холодом: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.13/ А.М. Одарченко; М-во освіти і науки України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2014. - 36 с.: іл. - Бібліогр.: с.27-33
Аннотация: Дисертація присвячена питанням формування та покращення якості замороженої сировини та харчових продуктів шляхом обгрунтування раціональних режимів термічної зворотності технологічних процесів заморожування, холодильного зберігання та розморожування. Визначено режими ступінчатого нагрівання й температуру зразків, що практично збігається з температурою під час їх заморожування, тобто здійснено термічну зворотність процесу заморожування-розморожування з нульовою площею гістерезису кінетики температур.
664.8
М13
Мазуренко, І.К.
Наукові основи технологій консервованих продуктів для дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.13/ І.К. Мазуренко; М-во освіти і науки України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2014. - 37 с.: іл. - Бібліогр.: с. 30-33
Аннотация: В роботі розроблено асортимент консервованих продуктів для дітей, хворих на цукровий діабет, дисбактеріоз, порушення обміну речовин, захворювання печінки та жовчних шляхів. На запропонований асортимент консервованих продуктів розроблена нормативно-технологічна документація, яка погоджена з МОЗ України і затверджена у встановленому порядку. ....
663.8
З-69
Змєєва, І.М. Обгрунтування режимів та параметрів обладнання для розливу освітленого яблучного соку: автореф. дис...канд.техн. наук: 05.18.12/ І.М. Змєєва; М-во освіти і науки України, Донецький нац. ун-т економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. - Донецьк, 2014. - 21 с: рис. - Бібліогр.: с. 17-18
Кл.слова (ненормированные): обладнання--пристрій--дозування
Аннотация: В дисертаційній роботі викладено нове рішення науково- прикладного завдання, яке полягає у збільшенні продуктивності пристрою для розливу та точності процесу розливу шляхом оптимізації технологічних і конструктивних параметрів, режимів роботи пристрою для розливу дозувально-наповнювального автомату.......
663.5
К73
Коткова, Н.С. Виробництво етилового спирту В Україні та продукції на його основі: тенденції розвитку і потенціал забезпечення/ Н.С. Коткова, О.В. Коваленко, О.П. Печенога; Ін-т продовольчих ресурсів НААНУ. - К.: ННЦ "Інститут аграрної економіки", 2014. - 80 с.: табл.. - Бібліогр.: с.53-56 . -
Кл.слова (ненормированные): алкоголь--продовольча безпека
Аннотация: Розглянуто проблеми розвитку ринку алкогольної продукції в Україні під впливом внутрішніх та зовнішніх факторів. Проаналізовано основні показники і тенденції розвитку підприємств спиртової та лікеро-горілчаної галузей. Встановлено, що головною метою інноваційного розвитку спиртової промисловості є виведення галузевого виробництва на сучасний науково-технічний рівень; розвиток інтеграції у світове виробництво; підвищення конкурентоспроможності виробленої продукції; завантаження виробничих потужностей окремих спиртових заводів виробництвом біоетанолу. ......
663.8
Р45
Рецептури лікеро-горілчаних напоїв і горілок/ Держхарчпром України, Концерн "Укрспирт". - К.: УкрНДІспиртбіопрод, 1994. - 375 с.
Аннотация: До збірника ввійшли рецептури напоїв, розроблені лікеро-горілчаними заводами та науково-дослідними інститутами України. Подаються рецепти лікерів міцних та десертних, наливок, настоєк, кремів, пуншів.
663.4
Н34
Науково-технічні розробки та інноваційні технології. Пиво-безалкогольна промисловість/ ред. колегія: С.В. Іванов, Т.Л. Мостенська, В.Л. Зав'ялов; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, НУХТ. - К.: НУХТ, 2012. - 32 с.
Аннотация: У збірнику пода.....
663.2
П12
Павлова, О.С.
Підвищення інвестиційної привабливості підприємств виноробства: автореф. дис. канд. екон. наук: 08.00.04/ О.С. Павлова; НАН України, Ін-т проблем ринку та економіко-екологічних досліджень. - Одеса, 2012. - 20 с.: іл. - Бібліогр.: с.16-17