(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

663

П 33

Пирог, Т.П. Загальна біотехнологія: підруч./ Т.П. Пирог, О.А. Ігнатова; НУХТ. - К.: НУХТ, 2009. - 336 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.328-330 . - ISBN 978-966-612-083-3

В підручнику викладено всі аспекти біотехнології: становлення і розвиток, основні складові та етапи біотехнолгічного процесу; основи культивування мікроорганізмів і клітин; принципи регуляції процесів мікробіологічного  синтезу; методи виділення цільового продукту залежно від його локалізації; знешкодження відходів біотехнологічних виробництв; біохімічні основи мікробіологічного синтезу; коротка характеристика основних технологій мікробного синтезу, в тому числі мікробних імунобіологічних препаратів, а також харчової, екологічної та молекулярної біотехнології....

Категорія: Загальні питання харчової промисловості | Додав: CNTB, 17.02.2019

663 (03)

М 47

Мелетьєв, А.Є. Технологія продуктів бродіння і напоїв. Українсько-російський тлумачний словник/ А.Є. Мелетьєв; НУХТ. - К.: НУХТ, 2011. - 195 с. - ISBN 978-966-612-110-6

Словник містить найуживаніші терміни, в тому числі унормовані відповідними галузевими стандартами, та словосполучення у виробництві пива, вина, спирту, солоду, дріжжджів, діоксиду вуглецю, різноманітних алкогольних і безалкогольних напоїв, мінеральних і питних вод. Наведено характерні відомості щодо якості товарної продукції, основної рослинної сировини, екстрактів, концентратів, добавок, допоміжних матеріалів, а також технологічних операцій і напівпродуктів виробництва....

ДСТУ 4886.7:2007

            Сіль кухонна. Визначення вмісту сульфатів/ В. Касьяненко, Т. Матвєєва, Л. Лебідь; ТК "Вироби соляної промисловості"Ю УкрНДІсіль. - Вид. офіц. - Уведено вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пункту 2.8); чинний від 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 8 с. - (Національний стандарт України)

 Зі збірки "Сіль кухонна"...

ДСТУ 4886.8:2007

            Сіль кухонна. Визначення вмісту калію/ В. Касьяненко, Т. Матвєєва, Л. Лебідь; ТК "Вироби соляної промисловості", УкрНДІсіль. - Вид. офіц. - Уведено вперше (зі скасуванням Україні ГОСТ 13685-84 в частині пунктів 2.14 і 2.15); чинний від 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 6 с. - (Національний стандарт України)...

ДСТУ ISO 22000:2007

            Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ISO 22000:2005, ITD)/ В. Голодняк, О. Дорофєєва, Г. Миронюк та ін.; Український науково-дослідний інститут олій та жирів, ДП "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизаці, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (Укрметстандарт). - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від 2007-08-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2007. - 30 с: табл. - (Національний стандарт України)...

ДСТУ 7999:2015

            Продукти харчові. Методи визначання молочнокислих бактерій/ І. Мазуренко, Л. Філіпова, Л. Зубарева та ін.; ДНДПКІ "Консервпромкомплекс", Технол. ін-т молока та м'яса УААН. - Вид. офіц. - Уведено вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 10444.11-89, крім пп. 4.2 і 5.2); чинний від 2017-01-01. - К.: УкрНДНЦ, 2016. - 46 с.: іл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.44...

663

П 78

            Продовольчі ресурси: зб. наук. праць/ редколегія: М.П. Сичевський,  Л.В. Дейнеко,  Л.М. Хомічак ,  В.І. Дробот; НААН України, Ін-т продовольчих ресурсів . - К.: ННЦ "ІАЕ", 2014. - 160 с.: іл. - (Технічні науки; №3). - ISBN 978-966-669-463-1...

663

І-71

            Інститут продовольчих ресурсів/ М.П. Сичевський; НААН України. - К.: Ін-т прод. ресурсів, 2017. - 38 с.: іл.

В брошурі представлено діяльність Інституту продовольчих ресурсів в Києві. Інститут здійснює наукове забезпечення розвитку харчових галузей, що має на меті створення ефективних технологій та високопродуктивного обладнання для виробництва конкурентоспроможних харчових продуктів високої біологічної цінності на основі фундаментальних досліджень фізико-хімічних властивостей харчової сировини, біохімічних і технологічних процесів  та пошуку ефективних шляхів раціонального використання сировини.

663

П 16

Панорама аграрного сектора України/ М-во аграрної політики України, НДІ "Украгропромпродуктивність", ННЦ "Ін-т аграрної економіки". - К.: Експо-друк, 2006. - 75 с.: іл., фото

В збірнику представлено матеріали, що узагальнюють роботу аграрного сектора України: ресурси сільського господарства, сільськогосподарське виробництво, рибальство, харчова промисловість, міжнародне співробітництво, державна підтримка сільського господарства, програми підтримки розвитку сільських територій та покращення добробуту селян, виставкова діяльність. Видання супроводжується кольоровими ілюстраціями, фотографіями.

663

М 54

Методи контролю продукції тваринництва та рослинних жирів: навч. посіб./ О.І. Черевко, Л.Р. Димитрієвич, Л.Г. Зіборова и др; за заг. ред. Л.М. Крайнюк. - 2-е вид., перероб. і доп. . - Суми: Університетська книга, 2017. - 300 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.297-299 . - ISBN 978-966-680-404-7

В навчальному посібнику викладено методологічні основи оцінювання, їх законодавчу базу, показники якості харчової продукції, методи вимірювання та основи контролю якості. Розглянуто методологію добору проб харчової продукції під час контролю.