Шоколад растет на деревьях. Точнее, какао деревья растут по 200 лет. Плодоносят только четверть века. С одного дерева можно собрать до 2500 какао-бобов. Из одного какао-боба производится 1 грамм шоколада....
Нещодавно англійська фірма Evesham Specialist Packaging Ltd (ESP), яка спеціалізується на виробництві упаковок для свіжої плодоовочевої продукції, створила нові упаковки на основі сировини з цукрової тростини, пише FreshPlaza...
Ірга або джунберрі або саскатун – ця ягідна культура практично невідома в промисловому ягідному бізнесі Східної Європи, за винятком садівників-любителів. Однак в Канаді іргу вирощує близько тисячі фермерських господарств на площі понад півтори тисячі гектарів, пише Еast-fruit....
Яблуко з червоною м’якоттю як і раніше є екзотикою для більшості споживачів — таких сортів трохи і вирощуються вони в порівняно невеликих обсягах. Однак сучасний споживач любить все нове і екзотичне, а яскраве червоне яблуко, яке має таку ж яскраву м’якоть, як мінімум, привертає увагу, повідомляє EastFruit .
У Первомайську Миколаївської області компанія Golta Farm випускає унікальне для України черемхове борошно, вартість якого становить 150 грн/кг.
AgroPortal.ua.-06.04.2019
Earth Observing System (EOS) анонсує нову платформу, яка дозволяє моніторити земельні угіддя та їхній стан завдяки аналізу даних супутників, комбінуючи їх разом з даними «з поля»....
або Чому інвестори та науковці вважають вербу, тополю та міскантус перспективними для України культурами?
Слідом за штучною яловичиною в магазинах можуть з’явитися вирощені в пробірці креветки, краби і омари. Сінгапурська компанія Shiok Meats має намір наситити азіатський ринок створеними в лабораторії аналогами морепродуктів, пише “Агро-Центр”.
У місті Борщів, що на Тернопільщині заснували науково-технічний центр «Біоенергія». Спеціалісти та науковці будуть вирощувати енергетичні рослини та виготовлятимуть з них біопаливо, пише dumay.org.ua.
Ряска – крихітні зелені рослини, які покривають поверхню багатьох водойм України. Але далеко не всі знають, що ряску можна ще й вживати в їжу. Деякі види цієї рослини за вмістом білка не поступаються соєвим культурам. Подробиці – в публікації Аgronews....