Немногие знают, что хорошо известные украинские вина марки «Шабо» находятся в теснейшей исторической связи со швейцарскими виноградарями, а поселок Шабо Белгород-Днестровского района Одесской области это бывшая швейцарская колония. Даже большинству швейцарцев не известен этот удивительный факт из биографии своей страны....
AgroGuide.-24.05.2019
Aruba Seed Company разом з каліфорнійською компанією Mann`s розробили новий сорт капусти – caulilini або цвітна капуста-бебі. Кауліліні зовні схожа на броколі, яка покорила ринок 20 років тому. Але більш ніжна та відрізнється кольором суцвіть. Новий сорт капусти, за повідомленням компанії, уже пройшов польові випробування. Кауліліні має довгі ніжні стебла салатового кольору та невеликі світлі суцвіття. Присмак – горіховий.
agro.guide/
Фермерське господарство «Таврійський пасічник» зможе постачати унікальний мед-суфле на європейські ринки. Повідомляє agro-yug.com.ua.
Штучну їжу каліфорнійський стартап BlueNalu планує запустити в масове виробництво. Стартап з Каліфорнії заявив про винайдення способу створення м’яса риб у лабораторних умовах. Клітини м’язів живої риби розмножують у спеціальному середовищі, після чого їх змішують із так званим біо-чорнилом і створюють на 3D-принтері різні продукти – від риб’ячого філе до молюсків, пише landlord.ua.
У Нью-Йорку випустили лімітовану серію морозива зі шпинатом на честь 90-річчя мультиплікаційного моряка Папая, великого любителя цього різновиду овочевої зелені і Тижня флоту. Повідомляє agrarii-razom.com.ua...
Лілія Милецька з Києва створила інтернет-магазин “Сир у шоколаді”, де продає цукерки власного виробництва. На створення домашньої кондитерської із виготовлення цукерок достатньо декілька тисяч доларів. Але варто пройти курси шоколатьє, де розкажуть про тонкощі справи, навчать рецептам та попередять про помилки. Про це Gazeta.ua розповідає Лілія Милецька з Києва. Вона у 2017 році створила інтернет-магазин “Сир у шоколаді”, де продає цукерки власного виробництва...
AgroGuide.-31.05.2019
Іспанські Jimbo Fresh та Agroponiente цього сезону запускають на ринок новий продукт – мініатюрні кавуни Kisy. Вага однієї ягоди складає 650-950 грамів. Кавуни Kisy – солодкі, освіжаючі, і щонайкраще відповідають сучасним трендам....
У Білорусі створили перше в світі волошкове морозиво з льоном. Білоруси виготовили десерт, який ще не випускали світові виробники — морозиво «Білі полюс» з пелюстками васильків і насінням льону в житньому стаканчику, agrarii-razom....
Український дослідник Генріх Стратон вивів новий сорт ківі – Голд ківі. Перший урожай одержано на 4-річних рослинах, повідомляє agroday.com.ua...
У Шанхаї понад 2 тисячі автобусів перевели на комбіновані установки, що дають можливість працювати на виготовленому з кулінарного жиру біодизельному паливі. Ефективну утилізацію харчових відходів організувала автобусна компанія Shanghai Jiushi в рамках відповідної міської програми, пише agroday.com.ua.