В селищі Опішня, що на Полтавщині відкрили перший в Україні музей звареного борщу. Засновниця музею — етнограф Олена Щербань, яка готує традиційну українську страву за 365 рецептами. ..
Компанія з США Eat Just пропонує замінити курячі яйця по всьому світу штучними, продаваними в рідкому вигляді. Штучний замінник яйця, який продається в рідкому вигляді під брендом Just Egg, є найбільш гучним продуктом компанії. За словами співзасновника і голови Eat Just Джоша Тетрик, керівництво сподівається, що в недалекому майбутньому яйця рослинного походження стануть популярні не тільки у вегетаріанців, але і у всіх людей, які піклуються про здоров’я. Про це повідомляє ...
Одразу декілька українських компаній займаються розробленням рослинного м’яса. Головна проблема – відсутність сировини, майже вся вона не українська, а завозиться переважно з країн Європи та Америки, розповів Андрій Черуха, засновник Eat me at, компанії, яка першою почала виробляти вітчизняне рослинне м’ясо.
Лаваш - найдавніший хліб на Близькому Сході та Кавказі. Його унікальність криється в незрівнянному смаку, практично необмеженому терміні зберігання і простоті виготовлення. ...
Лаваш з крабовими паличками і кукурудзою
Потрібно: лаваш - 1 лист, яйця курячі - 3 шт., консервована кукурудза - 3 ст. л....
В Україні вирощують незвичайний – чорний – часник. Єдиний виробник цього екзотичного продукту – СХК «Аграріан» із Золотоноші, що на Черкащині, розповіла фахівець української кооперації часнику UkrUp і співзасновник проекту для фермерів «Вітамінна Коробка»...
Українська компанія EcoCorn виробляє з кукурудзяного крохмалю одноразовий посуд, який швидко розкладається. Такий посуд розкладається в ґрунті або компості від 18 до 24 місяців і горить, як папір – без кіптяви і неприємного запаху, розповіла засновниця бренду EcoCorn Валерія Кузьменко. ..
Зробити з їжі культ можна не тільки в переносному сенсі, а й у прямому: поставити їй пам'ятник! В Україні налічується ціла серія скульптур, присвячених стравам української кухні або коронним овочам і фруктам різних регіонів. У кожного з українських їстівних пам'ятників - своя історія, традиції і секрети.
МОРОЗИВО ІЗ КАМЕНЮ
Шепетівський цукровий комбінат запустив лабораторію для контролю за якістю сировини за допомогою роботизованого обладнання...
На современном этапе развития сельскохозяйственная отрасль требует более быстрой окупаемости новых технологий, причем лучшим вариантом является срок в один сезон...