Всем нам известно, как сложно бывает отказаться от еще одной шоколадной конфеты или (последнего!) кусочка торта. Что же заставляет нас постоянно хотеть чего-нибудь сладкого?
По мнению многих ученых, потребность в сахаре заложена у человека на инстинктивном уровне, поскольку он играет важную роль в жизнедеятельности человеческого организма.....
У ці теплі осінні дні ми відвідали витачівські кручі над Дніпром. Враження від побаченого з їх висоти залишаються назавжди: тут фізично відчуваєш дихання вічності. Дивні відчуття. Зачаровані місця.
Село Витачів розташоване на правому високому березі Дніпра, з якого відкриваються безкінечні далі. У гарну, ясну погоду видно золоті куполи Києво-Печерської Лаври. Це дивовижний Дніпро, що несе свої тихі води в казкову даль. Ця місцевість обрана Божою силою. Обживав її рід людський в усі часи та епохи. У цих місцях виявлено пам’ятки найдревнішої хліборобської цивілізації – Трипільської. Дослідники старовини вважають, що й першостолиця нашого народу – Родень знаходилася десь у цій місцевості.
Однією з найпривабливіших тем в живопису є тема їжі. Її можна побачити і на барвистих апетитних натюрмортах, і в різних жанрових сценках. У багатьох художників на полотнах ми знайдемо "сніданки", "обіди" і "вечері". Але прославилися тільки деякі з них.
Сьогодні, друзі, ми запрошуємо вас на один з найзнаменитіших "сніданків".
Це «Сніданок на траві» великого французького художника Клода Моне.
Необхідні інгредієнти:
- м’ясо яловичини чи свинини з кістками;
- 4-5 картоплин;
- 2 червоних буряка;
- 1морквина;
- 1цибулина;
- 1/3 частина білокачанної капусти;
- 2 ст. ложки томатної пасти;
У світі існує величезне розмаїття страв і рецептів. Світ настільки великий і його населяє така кількість народів, що скласти кулінарну книгу рецептів планети – задача нездійснена. Національні страви є частиною культури кожної країни. Дізнайтеся про кухні світу, зокрема, про страви української кухні!
На формування української кухні, яка створювалась протягом багатьох віків, впливали соціальні умови, природні та кліматичні особливості, в яких перебував народ в процесі свого історичного розвитку.
Здавна народ України славиться своєю гостинністю. Споконвіку на столі, застеленому барвистим вишитим рушником, лежав хліб, а поруч нього – сало. Відомо, що людина одомашнила свиню приблизно 10 000 років до н.е. в Центральній Азії. Звідти тварина потрапила в Китай, потім в Європу та Африку. Поява сала в раціоні харчування наших народів було зумовлене історично, коли в часи монгольсько-татарського ярма вороги викрадали худобу з сільських подвір'їв. Не чіпали лише свиней....
Чего не хватает в организме, если хочется:
Cолененького - нехватка хлоридов. Содержится в некипяченом козьем молоке, рыбе, нерафинированной морской соли.
Кисленького - нехватка магния. Содержится в нежареных орехах и семечках, фруктах, стручковых и бобовых.
....
Цукор – це харчовий продукт, який ми використовуємо для підсолоджування їжі та напоїв. На Землі неможливо відшукати людину, яка не знає про цукор. Однак є кілька цікавих фактів про цей звичайний для всіх продукт, яких ви до сьогодні могли й не знати.
Цукор зміцнює асфальт. Також він уповільнює застигання готового бетону і клею.
Цукор використовується при виготовленні чорнила і фарб для принтерів.
У медицині цукор використовується для вирощування пеніциліну.
Цукор був одним з перших фармацевтичних інгредієнтів, які використовуються й сьогодні, щоб замаскувати гіркий смак ліків.
Химическая технология.- Санктпетербург; М.: Издание книгопродавца-типографа М.О. Вольфа. Т.2, ч.1. Отто. Сельскохозяйственные промыслы. Производства: уксусное, свеклосахарное, крахмальное, крахмальной камеди, крахмального сахара, крахмальной патоки, сыра и масла/ пер. П. Алексеева ; под ред Ф. Лесгафта -1870.- 432с. До книги ввійшли матеріали з теорії і практики виробництва оцту, продуктів переробки цукрового буряку на цукор, крохмаль, патоку, а також, технологічні процеси виробництва сиру та масла. |
Березівський П.С. Організація виробництва в аграрних формуваннях: навч. посіб./ П.С. Березівський, Н.І. Михайлик; М-во освіти і науки України, Львів. держ. аграр. ун-т.- К.: Центр навч. л-ри, 2005.-560с.:табл.-Бібліогр.:с.555-559. У навчальному посібнику висвітлено питання наукових основ організації виробництва в аграрних формуваннях, виробничого потенціалу, галузей рослинництва і тваринництва, підсобних виробництв і промислів.
|