Інноваційні методи обробки продовольчої сировини: моногр./С.Ю.Миколенко, О.В. Гончарова, А.М. Пугач, А.В.Купченко та ін. – Дніпро:Журфонд, 2017.- 224 с. –Бібліогр. в кінці розд.: іл...
Харчова промисловість завжди була в Україні якщо не пріоритетною, то щонайменше стратегічно важливою галуззю. Адже вона здатна і забезпечити потреби внутрішнього ринку, і вивести на вагоме місце нашу країну в переліку світових лідерів із виробництва продуктів харчування....
У жовтні традиційно розпочинається сезон смажених каштанів. Більше 10 років тому вони були для українських гурманів заморськими ласощами, бо до нас їх привозили з Франції. Хоча і там продукт знають завдяки монахам, які привезли їстівні плоди каштанів зі Сходу.
Батьківщиною їстівного каштану називають Малу Азію. ...
Хліб функціонального призначення та снекові вироби вагою 50-60 грамів. Таким новинкам серед хлібобулочних виробів надають перевагу українці, проте лідером продажу залишається хліб традиційної рецептури....
Нобелівський комітет присудив премію з хімії двом вченим Еммануель Шарпентье і Дженніфер Дудні за розробку методів редагування генома. Вони створили так звані «генетичні ножиці» CRISPR, які дозволяють відредагувати геном за кілька тижнів. Раніше на це могли йти роки. Про це повідомляє пресслужба Нобелівського комітету, пише agronews.ua....
Вважаєте, що бачили все? І вас нічим не здивувати? Тоді ми пропонуємо вашій увазі топ-7 незвичайних ресторанів у різних куточках світу...
Всі ми любимо солодощі, але рідко замислюємося про їх користь.
Адже це джерело вуглеводів і жиру. Якщо вживати дуже багато солодощів – уникнути проблем із зайвою вагою не вийде. Однак усіма улюблені зефір і мармелад – це маса корисних елементів. До того ж багато дієтологів радять вживати саме ці солодощі, бо вони менш калорійні, ніж тістечка та інші кондитерські вироби. Давайте спробуємо розібратися, що корисніше - зефір або мармелад?...
Історія появи світового десерту еклер. Еклер — смачне тістечко з заварним кремом, без якого не обходиться свято чи ювілей, день народження. Цікавою історією є походження цього шедевру....
Фіолетовий хліб — не просто красива ідея, що добре вписалася в тренд на незвичайну їжу...
Восточные сладости всегда прельщают сладкоежек своей рецептурой и изысканностью. Рахат-лукум со своей многовековой историей не исключение. Этот десерт является одним из самых древних и успел обрасти легендами своего происхождения...