Сливи їдять свіжими, консервують, заготовляють про запас, висушуючи і перетворюючи в усім відомий чорнослив. В залежності від сорту, сливи зріють з середини серпня по кінець жовтня. Сьогодні сортів сливи налічується близько 100, але всі вони взяли свій початок від дикого терну. ...
Потрібно для тіста: 600 г борошна, 200 мл молока, 20 г пресованих дріжджів, 150 г цукру, ½ ч. л. солі, 120 г вершкового масла, 2 яйця, 10 г ванільного цукру.
Для начинки: 1 кг слив
Для штройзелю: 200 г цукру, 200 г борошна,1 ч. л. меленої кориці, 120 г вершкового масла
Для прикраси : 300 мл вершків 33%, 3 ст. л. цукрової пудри
В усіх регіонах нашої країни з давнини випікали чудові пряничні вироби, але частіше називали їх по-іншому — медяники, медівники, маківники. Така назва походила від складу тіста, до якого наші пращури клали багато меду — в пропорції 1:1 із борошном. Цей стародавній рецепт дозволяв зробити тісто таким, щоб, накладаючи його на дерев’яні форми з узорами, на ньому відбивалися всі деталі малюнка. Слово «пряник» широко почало вживатися з XVII століття і походить від давньоруського слова, що означає «пахучий», «гострий на смак», «наперчений». ...
Потрібно: 100 г масла, 125 г цукру, по 1 ч. ложці мелених гвоздики, анісу та кориці, 2–3 ч. ложки меленого імбиру, 0,5 ч. ложки солі, 500 г борошна, 250 г меду, 10 г какао, 2 яйця, 10 г розпушувача...
Сезон гарбузів у розпалі. Головний овоч осені багатий на вітаміни, амінокислоти і білки. Гарбуз можна поєднати з м’ясом, з грибами, з іншими овочами. Якщо хочете солоденького – сміло випікайте солодкі пироги з гарбузом та фруктами і робіть фреш та коктейлі. Гарбуз – відмінний продукт для профілактики серцево-судинних захворювань, анемії та ожиріння. Споживання овочу покращує процеси обміну речовин, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і регулює водно-сольовий баланс в організмі. ...
Потрібно: 200 г гарбуза, 100 г рису, 1 апельсин, 1 ст. л. цукру, 1 яйце, 200 мл молока, 100 мл води, дрібка солі. Гарбуз натерти на дрібній тертці, налити 50 мл води, накрити кришкою і варити на середньому вогні 15–20 хв. Рис покласти в окремий посуд, залити молоком і 50 мл води. Варити на середньому вогні до готовності близько 15-ти хв. Апельсин розрізати навпіл. З ½ частини апельсина натерти цедру. З обох половинок вичавити сік. Готовий рис пересипати до каструлі з гарбузом, додати туди сік і цедру апельсина, цукор і дрібку солі, перемішати, потім додати яйце. Вимішувати протягом 2 хв., продовжуючи готувати на невеликому вогні. Накрити кришкою, вимкнути плиту і залишити на 5 хв. Пудинг вразить вас своїм унікальним смаком та яскравим виглядом.
У болгарській мові перець зветься просто “піпер”, тобто “перець”. Популярну назву «болгарський» він отримав завдяки селекціонерам з цієї південної країни. Жовтий, зелений, червоний, помаранчевий — яскраві, соковиті, ароматні плоди не лише доповнюють меню, а й поповнюють організм важливими мікроелементами та вітамінами....
Потрібно: болгарський перець - 9-10 шт., м’ясний фарш - 500 г ,рис - 1 повна склянка, ріпчаста цибуля - 300 г, морква - 200 г, помідори - 700 г, сметана - 5 ст. л., лавровий лист - 1-2 шт. духмяний перець - 3-4 шт., сіль, чорний мелений перець - за смаком, соняшникова олія - для смаження...
Восени продовжуємо запасатися вітамінами та загартовувати свій імунітет. Сніданку слід приділяти особливу увагу, адже організму з приходом холодів потрібно більше енергії. Щоб смачно зігрітися, готуйте на сніданок омлети, гарячі бутерброди, тости з яйцем пашот, авокадо і лососем, каші, оладки і сирники. Не забувайте про каву, трав'яний чай або какао. Сезонні продукти – найкорисніші. Вони дозрівають без додавання нітратів, пестицидів і зайвих добрив.
Потрібно: 50 мл рослинної олії, 2 свіжих помідора або 1 банка консервованих томатів,3 ст. л. томатної пасти, 2 цибулини, 4 шт. свіжого або консервованого перцю, 3 зубчики часнику, 5 яєць. Спеції: копчена паприка, кумин, мускатний горіх, сіль, цукор, зелень. Цибулю нарізати кубиками, обсмажити до прозорості на олії. Скибочки хліба натерти часником і підсушити на окремій сковороді. Додати до цибулі подрібнені томати, часник і болгарський перець. Потім додати томатну пасту і тушкувати, поки суміш трохи не загусне. Всипати спеції за смаком і перемішати. Зробити в овочевій суміші поглиблення і розбити в них яйця. Накрити фольгою і залишити на 5 хвилин, щоб яйця схопилися. Подавайте з часниковими тостами.