Різдво - асоціюється із затишком, яскравою ялинкою, святковими гірляндами та смачною вечерею у колі рідних та друзів. Різдво дарує людям позитивні емоції та віру в те, що прийдешній рік принесе лише радість та щастя. А смачна їжа та особлива атмосфера допомагають налаштуватись на святковий настрій. ...
Потрібно для тіста: вода холодна – 1 стакан, борошно пшеничне – 5 склянок, сода харчова – 0,5 ч. л., сіль – 1 щіпка. Для начинки: капуста кисла (квашена) – 700 г, цибуля ріпчаста – 3 штуки, олія – для смаження, сіль – 1 щіпка, перець чорний мелений – 0, 5 ч. ложки. Кислу капусту промиємо в друшляку. Розігріємо сковороду з рослинним маслом і згасемо капусту близько 10 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. Цибулю поріжемо на невеликі кубики.
Цибуля - це джерело корисних речовин. У ній містяться ефірні олії, вітаміни, залізо, кальцій, калій, магній, марганець, фосфор, фтор, сірка, флавоноїди, глюкінін. Цибуля активує обмін речовин, стимулює роботу кровотворних органів і органів травлення, сприяє очищенню крові, виведенню з організму зайвої рідини. В цибулі міститься більше цукрів, ніж у яблуках і грушах. ...
Потрібно: фарш з індички - 250 г, гриби - 200 г, крохмаль -10 г, соєвий соус -100 мл, вино біле сухе -30 мл, рослинна олія - 30 мл, цибуля - 6 штук, яйце - 1 шт. Вийміть з лука серцевину. Поріжте її і обсмажте разом з грибами і фаршем. ...
Найближчим часом в Україну прийдуть морози. Крім теплого одягу та взуття, слід звернути увагу на їжу. Вона має відповідати трьом основним вимогам: зігрівати, насичувати та зміцнювати імунітет. Зранку випийте склянку теплої води із чайною ложкою лимонного соку. ...
По 1 склянці борошна, мелених горіхів, меленого насіння льону, по ½ склянці пшеничних та вівсяних висівок, 1 чайна ложка імбирного порошку, 1 чайна ложка порошку куркуми, 1 натертий із шкіркою лимон, 2 яйця, 2 столові ложки топленого вершкового масла або олії, дрібка солі, ½ склянки цукру, тепла вода. Замісити еластичне тісто, розкачати до товщини 0,5 см, вирізати склянкою печива, покласти на деко, вистелене пергаментним папером. Випікати при температурі 190 градусів до ледь рум’яного кольору (приблизно 10-15 хв).
Сніданок забезпечує вас енергією на цілий день. Зі зміною погоди восени відмовтеся від салатів, заливних страв і холодних закусок на сніданок. Краще з'їжте кашу, омлет з беконом, гарячий бутерброд, оладки, свіжу запіканку. Якщо у вас немає часу готувати щось з ранку - підігрійте вчорашню їжу. Для ранкового приливу сил випийте гарячий чай, підігріте молоко або какао. ...
Потрібно: 200 г гарбуза,1 яйце,1 ст. л. рослинної олії,1 щіпка солі, 250 мл кефіру,1/2 ч. л. соди, 150 г борошна. Гарбуз очистіть і натріть м'якоть на дрібній тертці. Додайте до нього яйце, сіль та цукор. Влийте кефір із содою і перемішайте. Поступово додайте борошно, щоб тісто не було надто рідким. Сковороду змастіть олією та розігрійте її. Обсмажте оладки гарбуза з обох боків по 3-5 хвилин.
Гарбуз Хоккайдо відноситься до мускатних сортів. Назва гарбуза походить від провінції Хоккайдо в Японії, звідки вона родом. Форма грушоподібна, кругла або овальна. Колір гарбуза може бути від жовто-помаранчевого до червоного. Шкірка гарбуза щільна, тонка. Ароматна м'якоть помаранчевого кольору, практично без прожилок. За смаком гарбуз ніжно-солодкий, нагадує смак каштана. ...
Потрібно: 1 гарбуз Хоккайдо, 2 великі моркви, 2 великі картоплини, сіль і перець, часник за смаком, олія для смаження, вода. Гарбуз, цибулю і моркву нарізати шматочками, часник подрібнити. На сковороді розігріти оливкову олію, викласти овочі. Тушкувати протягом 10 хвилин. Очистити і нарізати картоплю, викласти в каструлю. Додати до неї тушковані овочі, залити водою і варити до готовності картоплі (вона повинна стати м'якою). Готові овочі перекласти в блендер, посолити і збити. Влити вершки і перемішати. Подавати крем-суп, посипавши гарбузовим насінням.