(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

До уваги користувачів!

Презентація рідкісної книги з фонду бібліотеки  1897 року видання

Крахмальное декстринное и паточное производства: руководство к устройству крахмальных заводов и к производству крахмала, патоки и декстрина /сост. К.К. Вебер. – 2-е изд., перераб. и доп. – Санкт-Петербург: Изд. А.Ф. Девриена, 1897. – 380 с.: ил...

Категорія: Рідкісні книги | Додав: CNTB, 09.08.2018

В рамках Дня інформації «Мед: поживні властивості і вимоги до якості»  відзначаємо ювілей книги – 120 років.

Симонов Л.Н. Медоварение заводское и домашнее. - С.-Петербург: Типография Евдокимова, 1898.- 120 с.:ил.

Категорія: Рідкісні книги | Додав: CNTB, 21.06.2018

Презентацію відкриваємо оглядом рідкісних книг з історії цукрової галузі України

 

Записки Киевского отделения императорского русского технического общества по свеклосахарной промышленности/ ред. Л. Лунд.- К.: Тип. И.И. Горбунова

Т.32. N1. Год 1902. – 360 с....

Категорія: Рідкісні книги | Додав: CNTB, 19.04.2018

Сторінки минулого       

Рідкісна книга для працівників молочного виробництва

Масленіков М. Дослідження молока й молочних продуктів: [посіб.] /М. Масленіков, А. Солнцев.- Харків-Київ: Держсільгоспвидав, 1932. – 84 с.: іл.

Посібник призначався для студентів технікумів відповідного профілю, а також для працівників молочного виробництва...

Категорія: Рідкісні книги | Додав: CNTB, 19.03.2018

Гріммер В. Хемія і фізіологія молока. Із вступом проф. Цітцшмана «Будова й функція молочної залози». - Переклад з другого німецького видання. – Харків: Держсільгоспвидав, 1933.- 276 с. 

Категорія: Рідкісні книги | Додав: CNTB, 29.01.2018

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

ЦІКАВІ  ВИДАННЯ: В.В.ПОХЛЬОБКІН. КНИГИ З ІСТОРІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

ПОХЛЬОБКІН  ВІЛЬЯМ ВАСИЛЬОВИЧ (помер в 2000 році) – письменник, спеціаліст з історії міжнародних відносин, геральдики. А також визнаний знавець історії кулінарної та харчової наук....

Категорія: Рідкісні книги | Додав: CNTB, 18.12.2017

До Дня української писемності та мови бібліотека пропонує огляд рідкісних українських видань з харчової галузі, виданих українською мовою. Це література 20-30 років минулого століття. Надзвичайно цікаво переглянути такі видання, провести аналогії з сьогоденням; можливо, взяти на замітку деякі факти, забуті поради, рецептури. ...  

Категорія: Рідкісні книги | Додав: CNTB, 06.11.2017

Цехановский М.Ю. Сборник узаконений по акцизу с сахара и мерам урегулирования сахарной промышленности. Часть I. – Изд. 4- е. – Санкт-Петербург, 1912.- 410 с.

Категорія: Рідкісні книги | Додав: CNTB, 25.09.2017

Добрынин И.А. Естественные органические красящие вещества: Методы их исследования и определения их в пищевых продуктах и напитках. – Ленинград: Науч. химико-техн. изд-во, 1929. - 308 с.: табл.

Категорія: Рідкісні книги | Додав: CNTB, 04.09.2017

Химическая  технология по Боллею.- Том II. Часть I. Сельскохозяйственные промыслы. Производства: уксусное, свеклосахарное...: сочинение д-ра Отто, профессора  химии  в  Брауншвейгской  политехнической  школе;  перевод

П. Алексеева. - Санкт-Петербург - Москва: Издание  книгопродавца – типографа

М.О. Вольфа, 1870. – 432 с.: ил.

 

Категорія: Рідкісні книги | Додав: CNTB, 28.08.2017