(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Ізраїльської компанії AseptoRay, що базується в Маалот-Таршіхе, вдалося розробити метод пастеризації непрозорих рідин за допомогою ультрафіолетового випромінювання. Йдеться про справжнісінькою революції в харчовій промисловості, оскільки сьогодні до 75% енерговитрат в цій галузі йдуть саме на пастеризацію продукції...

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 23.10.2016

Первым изготавливать засахаренные фиалки начал кондитер Вьоль, лавка которого была очень популярной в начале 20 века. Его находку оценили буквально сразу же, и фиалковый десерт стал продаваться тоннами. Благо, фиалки на полях вокруг Тулузы из года в год давали прекрасный урожай, а рецепт был несложен: лепестки покрывались взбитым яичным белком, сахарной пудрой и пару дней высушивались в теплом месте. Из Франции мода на засахаренные фиалки пришла в Австрию, где к ним появилось особо романтическое отношение. Приглашение молодого человека в кафе «на фиалки» и сейчас расценивается австрийской девушкой как признание в любви. И это неудивительно – еще в средние века фиалка считалась цветком флирта и обольщения.... 

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 23.10.2016

Американські вчені з Флориди в лабораторних умовах вивчають можливості вирощувати рослини на марсіанських грунтах. Дослідники сподіваються, що результати їх роботи дозволять майбутнім колоніям на Червоній планеті самостійно забезпечувати себе продуктами харчування....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 23.10.2016

Якщо вам пощастило стати гостем у Грузії, то вже сповна випаде відчути на собі традиційність грузинського застілля. Особливе ставлення і пошана грузинів до дому та сім'ї спричиняють до того, що будь-який прийом їжі має важливе значення, а застілля за участю гостя - завжди свято. Найпопулярніша страва і їжа в Грузії - це хачапурі, запечений у тісті сир. Розрізняють мегрельський, імеретинський, аджарський хачапурі тощо. Один від одного різні хачапурі відрізняються складом тіста, способом випічки, сиром та формою, але всі дуже смачні. Кубдарі - хачапурі з м'ясом та зеленню характерний лише для високогірного регіону. Хачапурі з квасолею називається лобіані. Випікають його у Сванеті, хоча можна знайти і в Тбілісі.....

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 23.10.2016

Курку для чахохбілі потрібно порізати на порційні кусні і швидко обсмажити з усіх боків на сухій пательні на великому вогні. Вогонь зменшити, пательню накрити кришкою і тушкувати курку у власному соці (якщо рідини виділиться замало, долити трохи води). Через 1-2 хв додати порізані часник, цибулю і продовжувати тушкувати приблизно 10 хв. М’якоть солодкого перцю порізати на грубі скибки. Підготований перець покласти до курки..... 

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 23.10.2016

Таємну вечерю Христа з його учнями, зображену на монументальній фресці Леонардо да Вінчі, з впевненістю можна вважати найвідомішою трапезою в історії людства. Вінчі - найзагадковіша  особистість, таїну генія якої намагаються розкрити вчені, мистецтвознавці і навіть містики. Все, до чого коли-небудь торкалася рука великого живописця, архітектора, вченого, винахідника, інженера випереджувало свій час і  наповнювалося таємним змістом. Пропонуємо уважно подивитись на  знаменитий твір «Таємна вечеря» і відкрити безліч секретів, який він приховує.

«Таємна вечеря» зображує останню великодню вечерю Ісуса Христа з учнями-апостолами, що відбулась в Єрусалимі напередодні його арешту римлянами, під час якої, згідно з Писанням, Ісус сказав, що один з апостолів зрадить його. Леонардо да Вінчі постарався зобразити реакцію кожного з учнів на пророчу фразу Вчителя..... 

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 23.10.2016

                                                             

Бондар-Підгурська, О. В. Ділове адміністрування (Корпоративне управління) : навч. посіб. / О. В. Бондар-Підгурська, А. О. Глєбова ; Полтав. ун-т екон. і торг. - К. : Ліра-К, 2015. - 487 с. - ISBN 978-966-2609-83-7.

 
 Навчальний посібник характеризується комплексним висвітленням матеріалу, ґрунтується на оновленій нормативно-законодавчій базі та системному підході, містить випробувані практикою стратегії, механізми, принципи та моделі корпоративного управління. Для поглибленого засвоєння матеріалу та здобуття практичних навичок до книги додається електронний практикум. Посібник розроблено для опанування студентами дисципліни «Ділове адміністрування (Корпоративне управління)». Рекомендовано студентам, аспірантам, викладачам, менеджерам, підприємцям та всім, хто має бажання отримати навички з управління корпораціями.  

Атаманюк, Ю. А. Геоекономічний вимір валютно-фінансових відносин України в умовах виходу з системної кризи : монографія / Ю. А. Атаманюк. - К. : Новий друк, 2010. - 208 с. - ISBN 978-966-852-80-7.

  У книзі комплексно розкриваються позитивні та негативні наслідки фінансової лібералізації, обґрунтовані чинники валютно-фінансового потенціалу європейської інтеграції України, а також розглянуті грошово-кредитні засади зовнішньоекономічної стратегії української держави в умовах господарського зближення з Європейським Союзом. Аргументовані практичні рекомендації щодо застосування сучасних механізмів залучення фінансових ресурсів на європейському ринку боргових цінних паперів і титулів власності. Виявлені пріоритетні напрями формування інтеграційної стратегії України у валютно-фінансовій сфері в умовах світової економічної кризи, через євроінтеграцію, відновлення прагматичних стосунків з Росією та країнами СНД, стратегічне партнерство зі США.  

Категорія: Віртуальні виставки | Додав: CNTB, 23.10.2016

      

663

Д53

Дмитриченко, М.И. Экспертиза качества и обнаружение фальсификации продовольственных товаров: Учеб. пособие/ М.И. Дмитриченко. - М., СПб., Н. Новгород, Воронеж, Ростов н/Д, Екатеринбург, Самара, К., Харьков, Минск: Питер, 2003. - 16- с.: рис., табл. - (Учебные пособия). - Библиогр.: с. 150

Аннотация: Книга посвящена животрепещущей проблеме современности- фальсификации и способам распознавания подделок..

....

Категорія: Тематичні виставки | Додав: CNTB, 23.10.2016

      

Фальсифікація. Це явище супроводжує нас у всьому і щодня. Підробка та фальсифікація харчових продуктів існує практично у всіх країнах з давніх часів. Особливо гострою ця проблема стає в 18-19 ст. В багатьох країнах приймається законодавство про кримінальну відповідальність в цій галузі: Франція (1851 р.), Італія (1890 р.), Бельгія (1891 р.), згодом Англія, Австрія, Швейцарія. В царській Росії відповідний закон запроваджено ще за часів Петра I.

А цікаво, до яких хитрощів вдавалися виробники продуктів, наприклад, 100 років тому назад?

 

 

Категорія: Презентація книги | Додав: CNTB, 23.10.2016

Бібліотека презентує надзвичайно цікаву книгу “Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості”, яку отримала в дар  від Національної асоціації цукровиків України “Укрцукор”. Видання присвячене 90-річчю з дня заснування інституту.

Категорія: Презентація книги | Додав: CNTB, 23.10.2016