Як визначити якість продукту? За кольором? По запаху? Безумовно, але багато хвороботворних мікроорганізмів, порушуючи якість продукту, не завжди викликають помітні неозброєним оком зміни. В такому випадку допоможе тільки лабораторна експертиза. Або спеціальна плівка, яка дасть вам за секунду зрозуміти: перед вами чистий продукт або той, від якого краще б скоріше позбутися....
У Луцькому районі фермери вирощують спеціальний сорт картоплі «Солоха».
Такий сорт вивели ще три роки тому українські селекціонери на Київщині, – йдеться у сюжеті 12 каналу. Через півтора роки з’явилася і червона бульба, яку назвали «Хортиця». Фермери одразу ж цим скористались...
Україні при Інституті землеробства Національної академії аграрних наук України (НААН) запрацювала нова біотехнологічна лабораторія. Її головною спеціалізацією стане створення нових сортів ріпаку з високим вмістом ерукової кислоти, повідомляє сайт НААН....
Вести.-30.06.2018
Популяция пчел сокращается уже несколько лет подряд. Пчелы могут вымереть в течение ближайших лет, заявила группа экологов на страницах британского научного журнала Functional Ecology.
AgroNews.ua. -27.06.2018
Незабаром літаюча теплиця буде самостійно обертатися навколо Землі. Цього літа дослідний супутник з Бремена, всередині якого будуть перебувати насіння помідорів, запустять ...
Студенти Сумського Національного університету виготовляють еко-посуд, м’ясні гранули та сало рослинного походження. Свої проекти розробляли у лабораторії протягом року.
Вчені розробили спеціальний порошок з брокколі. Його можна додавати в їжу і напої, щоб поліпшити харчування. Створенням напою займалася австралійська дослідницька організація CSIRO спільно з компанією Hort Innovation. Порошок зроблений за допомогою спеціальної обробки, яка зберігає аромат, колір і поживні речовини овочів.
3D-друк більше не є чимось екстраординарним.
В Онтаріо канадська компанія вивела унікальний різновид перцю
Роза Януш – польський дизайнер – створила органічну їстівну упаковку для їжі. Альтернативу пластиковим упакуванням Роза придумала під час свого дипломного проекту. Органічний матеріал для упакування їжі назвали «Скоби» (Scoby), і його можна з’їсти або використовувати як добриво.