(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Спеціалісти японського Університету Осаки використовуватимуть яєчний білок як головну складову нового виду пального. Розробка дасть змогу не вдаватися до експлуатації водню, який випаровує завелику кількість вуглекислого газу.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 05.03.2018

Метааналіз досліджень, що проводили протягом 20 років, показав, що генетично модифікована кукурудза знижує ризик отруєнь неякісним зерном.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 05.03.2018

Тваринництво дає значне навантаження на екосистему всієї планети. За оцінками ООН, на нього припадає 14% викидів парникових газів. Один із способів зменшити масштаб проблеми - створювати імітацію таких продуктів, як м'ясо і молоко, за допомогою генної інженерії....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 12.02.2018

Глобальне потепління призведе до того, що вже через 40 років шоколад зникне як явище. До такого висновку прийшли в Національному управлінні океану та атмосфери США, інформує The Daily Mail....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 12.02.2018

З лютого у Фінляндії розпочнуть продаж унікального продукту – молока і йогуртів Valio Oddlygood, виготовлених з вівса. Продукти орієнтовані на веганів, гурманів й тих, хто любить експериментувати зі смаками, кажуть у компанії Valio.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 05.02.2018

"Дерево суди за плодами його", - сказано в Старому Завіті. Думка гранично проста і логічна. Але якщо дерево дає абсолютно різні, несхожі один на одного плоди, то судження може бути одне: в справі замішані талановиті селекціонери. Дерева з різними плодами - давнє захоплення професора Сема Ван Акена. На сьогоднішній день він виростив більше дюжини таких дерев. Як повідомляють ЗМІ, найбільшим своїм успіхом професор вважає "дерево 40 фруктів".

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 05.02.2018

Цього року китайські фахівці мають намір відправити зонд на далеку сторону місяця. Там вони не лише досліджуватимуть середовище, а й спробують вирощувати рослини....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 05.02.2018

Компанія "D&T Farm" вирощуватиме банани, які можна їсти разом зі шкіркою. Новий сорт фрукту отримав назву "Mongee Banana".

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 29.01.2018

Цей продукт набув широкого застосування в кулінарії нарівні зі свинячими ніжками, вухами, головою, шлунком, легенями та іншими субпродуктами.

Хвости додають для приготування бульйонів (для «навару»). На їх основі виходять добрі холодці, що пов”язано з природніми желювальними властивостями цього субпродукту. Крім того, їх часто застосовують в консервуванні багатьох харчових продуктів.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 29.01.2018

Часто бекон асоціюють із салом, хоча це неправильно. Те, що в беконі є значний жировий прошарок, вводить в оману. Насправді бекон – мясний продукт, для виготовлення якого спеціально відгодовують так званих «беконних» свиней....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 22.01.2018