Спеціалісти японського Університету Осаки використовуватимуть яєчний білок як головну складову нового виду пального. Розробка дасть змогу не вдаватися до експлуатації водню, який випаровує завелику кількість вуглекислого газу.
Метааналіз досліджень, що проводили протягом 20 років, показав, що генетично модифікована кукурудза знижує ризик отруєнь неякісним зерном.
Тваринництво дає значне навантаження на екосистему всієї планети. За оцінками ООН, на нього припадає 14% викидів парникових газів. Один із способів зменшити масштаб проблеми - створювати імітацію таких продуктів, як м'ясо і молоко, за допомогою генної інженерії....
Глобальне потепління призведе до того, що вже через 40 років шоколад зникне як явище. До такого висновку прийшли в Національному управлінні океану та атмосфери США, інформує The Daily Mail....
З лютого у Фінляндії розпочнуть продаж унікального продукту – молока і йогуртів Valio Oddlygood, виготовлених з вівса. Продукти орієнтовані на веганів, гурманів й тих, хто любить експериментувати зі смаками, кажуть у компанії Valio.
"Дерево суди за плодами його", - сказано в Старому Завіті. Думка гранично проста і логічна. Але якщо дерево дає абсолютно різні, несхожі один на одного плоди, то судження може бути одне: в справі замішані талановиті селекціонери. Дерева з різними плодами - давнє захоплення професора Сема Ван Акена. На сьогоднішній день він виростив більше дюжини таких дерев. Як повідомляють ЗМІ, найбільшим своїм успіхом професор вважає "дерево 40 фруктів".
Цього року китайські фахівці мають намір відправити зонд на далеку сторону місяця. Там вони не лише досліджуватимуть середовище, а й спробують вирощувати рослини....
Компанія "D&T Farm" вирощуватиме банани, які можна їсти разом зі шкіркою. Новий сорт фрукту отримав назву "Mongee Banana".
Цей продукт набув широкого застосування в кулінарії нарівні зі свинячими ніжками, вухами, головою, шлунком, легенями та іншими субпродуктами.
Хвости додають для приготування бульйонів (для «навару»). На їх основі виходять добрі холодці, що пов”язано з природніми желювальними властивостями цього субпродукту. Крім того, їх часто застосовують в консервуванні багатьох харчових продуктів.
Часто бекон асоціюють із салом, хоча це неправильно. Те, що в беконі є значний жировий прошарок, вводить в оману. Насправді бекон – м”ясний продукт, для виготовлення якого спеціально відгодовують так званих «беконних» свиней....