Наближається Різдво. Кожен, хто потрапить в цей час до Європи, відчує себе в чарівній казці, яка, здається, ніколи не закінчиться. У Німеччині до Різдва готуються задовго до його початку. В містах країни на головних площах розгортають великі базари, де можливо придбати різдвяні подарунки. ...
Потрібно: 1 короп 1-1,5 кг, 2 л води, 250 мл білого винного оцту, 250 мл білого сухого вина, чорний перець горошком...
Коли ми беремо в руки кухоль пива, то і не виявляємо собі, що 8000 років тому стародавні вавилоняни робили те ж саме. В стародавньому Єгипті теж знали пиво. Припускають, що у Європі першими пивоварами були ченці. ...
Пиво закип’ятити з корицею, гвоздикою, лимонною цедрою. Жовтки розтерти з цукром у білу піну і розвести гарячим пивом, безперервно помішуючи,..
Слово «пунш» походить від староіндійського «панч», що означає «п’ять». Раніше цей напій готували з 5 обов’язкових компонентів: вина, рому, цукру або меду, води або чаю. Або фруктового соку, прянощів. Тепер цього правила не додержують так строго. П'ють пунші здебільшого в гарячому вигляді, хоча їхні смакові якості не погіршуються і після охолодження. ..
У гарячій воді розчинити цукор. Додати червоне вино і дрібно нарізаний лимон. Суміш підігріти і процідити крізь ситечко. Перед тим як подати до столу, влити коньяк чи ром.
Цукор - 10 г, вода газована або мінеральна – 100 мл, лимон – 1 долька, вино сухе червоне – 150 мл, коньяк або ром - 25 мл.
Червоний буряк один з найкорисніших овочів, який доступний круглий рік. Його вживають головним чином у вареному або тушкованому вигляді. З червоним буряком можна приготувати багато смачних і корисних страв. Зваріть цілим буряк, натріть на тертці. Посипте хроном і кмином. Додайте цукор, оцет, сіль, олію. Все перемішайте. Вийде ікра. Сирий обчищений буряк натріть на тертці. ..
Потрібно: 3 відварені червоні буряки, 4 картоплини середнього розміру, 400 мл курячого бульйону або води, 1 велике яблуко, 1 невелика цибулина, 100 г плавленого сиру, 2 зубчики часнику, 2 столові ложки вершкового масла, за смаком сіль, чорний перець, 2-3 гілочки петрушки, сметана....
Основою напою какао є какао-боби – насіння шоколадного дерева, яке культивується в тропічних країнах Америки, Африки, Азії, на островах Малайського архіпелагу та інших. Боби вилущують з плодів какао, що схожі на великі огірки, завдовжки до 30 см, вагою від 300 до 500 г. ...
У склянку чи келих покласти кульку вершкового морозива і влити зварене й охолоджене какао. Потім суміш підігріти не доводячи до кипіння, легенько збити і подати. Какао-порошок - 8 г, молоко – 180 мл, цукор – 20 г, жовток одного яйця.