Бограч - угорська національна страва знаменита на всю Україну. У перекладі з угорської бограч - «казан». На Закарпатті вам практично всюди запропонують цю страву. Але його готують уже й у Львові. Київські ресторани також почали включати страву до свого меню. Готують бограч із кількох видів м’яса з додаванням овочів та спецій. Є дві складові успішного бограчу – багато м’яса і багато паприки. ..
Потрібно: 1 кг телятини, 3 великих болгарських перця,1 перець гострих сортів,4 помідори, 4 цибулини, 2 моркви, консервована квасоля, картопля, соняшникова олія, бульйон, часник, паприка, листя петрушки, перець, сіль.
...
Туристи, що приїжджають відпочивати в Карпати, знають, що найпопулярнішим у карпатській кухні супом є грибна юшка. Плантації різноманітних лісових грибів, які можна знайти в горах, здавна увійшли до традиційного раціону гуцулів. ...
Потрібно: сушені білі гриби - 100 г., цибуля – 1-2 шт., морква – 1 шт., картопля – 5 шт., корінь петрушки -1 шт., вода – 3 л., олія, часник, сіль, перець, зелень, лавровий лист.
Сир домашній жирний – 0.5 кг
Сметана – 200 г
Цукор – 200 г
...
Легкий алкогольний напій, до складу якого входить ціле яйце або яєчний жовток. Батьківщина фліпів – Північна Америка, де їх готували з гарячого пива та прянощів і споживали в гарячому вигляді.
Усі компоненти збити в шейкері з льодом, вилити в келих і посипати порошком какао.
Мускат білий десертний – 50 мл, сироп цукровий – 10 г, жовток одного яйця, сік апельсиновий – 40 мл, лід, какао.
Відомо, що класичний салат «Мімоза» готується з рибними консервами. Ми пропонуємо Вам його французький варіант з гусячою печінкою – знаменитою
foie gras. Салат легко готується і має вишуканий, ніжний смак....
Квасоля – один з найбільш доступних для людини, корисних, багатих рослинними білками та вітамінами продуктів. Вона швидко насичує і втамовує голод. Саме тому квасоля входить в меню вегетаріанців або тих людей, які дотримуються посту. Вона є справжнім антидепресантом.
Для приготування ситної страви не обов'язково використовувати м'ясо, рибу або гриби, відмінною заміною стане “рослинне м’ясо”. ...
Потрібно: капуста квашена 500 г ; квасоля – 150 г ; вершкове масло – 50 г ; томат-пюре – 1 ст. ложка; петрушка та морква по 1/2 кореня; цибуля ріпчаста 2 шт., картопля – 500 г ; вода – 2 л ; лавровий лист; цукор; зелень; сіль, перець, сметана – на смак....