Чай з червоним вином. Змішати міцний холодний чай (250 мл) і чорносмородиновий сік (100 мл), додати цукор і лід....
Слов’янська кухня багата стравами з картоплі. Картоплю називають другим хлібом. Її варять, смажать, фарширують, запікають І подають як самостійну страву або як гарнір до страв з риби та м'яса. Картоплю варять у воді, поливають маслом або сметаною, або соусом грибним, цибулевим, сметанним, або подають соуси окремо...
Обчищену картоплю варять до готовності, відціджують воду, протирають. Охолоджують до температури 40-50 градусів, додають сирі яйця, борошно, сир твердий, перемішують. Галушки формують ложкою, кладуть у підсолену киплячу воду і варять 5-10 хвилин. Подають з сухарями, підсмаженими на вершковому маслі.
http://about-ukraine.com/kartoplyani-galushki/
Яйця здавна були традиційною їжею. Вони є символом весни і відродження природи, тому на Великдень частування завжди починалося з розрізання свяченого яйця. З яєць готують понад 1000 страв. ...
З білого хліба зрізати скоринку, нарізати скибочками завдовжки 7-8 см і завтовшки 1 см, змастити маслом і покласти на сковороду, зверху посипати натертим сиром шаром 1,5 см. На середині кожної скибочки хліба в сирі зробити заглиблення, в яке обережно випустить яйце....
Значне місце в українській кухні належить сиру та стравам з нього. Сир - один з улюблених і найбільш популярних молочних продуктів у нашій країні. В кулінарії сир використовують у натуральному вигляді з цукром, цукровою пудрою, сметаною, молоком; для приготування сирної маси з різними наповнювачами, а також для гарячих страв – сирників, бабок і начинок для вареників, налисників, пиріжків. ...
Змішайте 500 г 5% сиру, 10 г ванільного цукру, 3 курячих яйця, 6 ст. л. манки, 2 ст. л цукру, 2 г солі. ...
Салати – популярна у всьому світі страва. Їх готують на кожен день і на святкові застілля. Кожна господиня готує салати за своїм смаком і по різному. Для приготування салатів використовують сирі, варені, квашені і мариновані гриби, овочі, бобові, фрукти, цитрусові плоди. ..
Спробуйте смачний, соковитий, пікантний, швидкий в приготуванні салат з консервованим тунцем, який можна подати на хрусткому, підсмаженому хлібці. З 200 г консервованого тунця злийте сік, розімніть вилкою...
У сучасному стрімкому житті набули визнання закуски, розміщені на скибочці хліба -бутерброди (накладанці), які можна комбінувати. Для приготування бутербродів використовують хліб з скоринкою або без неї. Хліб чи батон нарізують скибочками однакової форми, на нього кладуть закуску і прикрашають овочами, кусочками яйця і лимона, маслинами, калиною, журавлиною, майонезом....