Кавун – родич огірка та гарбуза, один з найбільш смачних плодів у літній сезон. Він народився в Африці, але дуже популярний в Україні. На 92 % складається з води. Окрім звичних українцям смугастих плодів із червоною м’якоттю, селекціонери вивели кавуни із помаранчевою та жовтою м’якоттю, кавуни без насіння, карликові кавуни....
З кавунової шкірки потрібно зрізати зелений шар. Повинна залишитись тільки біла частина, яку необхідно порізати на невеликі шматочки 3- 4 см . Розчиніть соду у 3 л води та помістіть шкірки у отриманий розчин. Залиште на ніч. Зранку промийте шкірки водою. Зваріть цукровий сироп: на 600 г цукру 600 мл води ....
Сушений виноград називають родзинками. Після висушування ягоди винограду примножують в кілька разі корисні властивості. Цей маленький дарунок природи є справжнім скарбом для здоров’я. ...
Розминаємо кілограм сиру та 200 г масла. Відварюємо три почищені картоплини. Крохмаль скріпить сирну масу, випічка вийде туга. Замочуємо склянку родзинок за кілька годин до приготування. За 60 хвилин до того, як укину в сирну масу, настоюємо у коньяку. ...
Поговоримо про королеву садків – грушу! Груша у стародавньому Китаї була символом довголіття. У кожного сорту - свій неповторний смак: одні підходять для приготування закусок і салатів, а інші ідеальні для випічки і десертів. Вона допомагає зміцнити імунітет, покращити настрій, побороти депресію. Груша створює неповторний аромат, який тримається дуже довго. А які смачні компоти з груші! Якщо хочеш здивувати своїх рідних - додай в грушеві компоти корицю та гвоздику....
Дві грудки (по 200 г) відварюємо на середньому вогні. Арахіс (50 г ) обсмажуємо без жиру, 1 грушу нарізаємо скибочками. Рослинну олію (6 ст.л.) змішуємо з соком апельсина (5 ст.л.), медом (1/2 ч.л.), оцтом (2 ст.л.), сіль, перець за смаком. ...
Фруктово-ягідний сезон у самому розпалі. Радимо Вам не відкладати приготування яскравих і смачних страв на потім! Приготуйте смузі - насичений, густий по консистенції напій, в якому є фрукти, ягоди, шматочки льоду, мед, молоко, морозиво, вершки, спеції, подрібнені за допомогою блендера. ...
Інгредієнти: нежирний кефір або йогурт – 4 ст. ложки; яблука – 2 штуки; полуниця – 1 склянка; лід – 4 кубики; кориця за смаком. Кефір і полуницю змішувати 2 хвилини. Яблука нарізати на шматочки, додати в чашку. Збивати 3-4 хвилини....
У найспекотнішу пору року продовжуємо вас радувати смачними рецептами овочевих страв. Кабачки – природні ліки. Вони легко засвоюються. Цей овоч вважають одним із найбільш універсальних у кулінарії. В них стільки користі, вітамінів! Саме тому кабачок популярний у багатьох кухнях світу. ..
М’ясо за смаком - куряча грудка, свинина або яловичина. Всі овочі промити, очистити. Кабачки посипати сіллю, залишити на півгодини. Моркву з цибулею дрібно нашаткувати, обсмажити на олії. Потім додати порізане м’ясо. Смажити ще 5 хв. Додати овочі та окріп. Тушкувати півгодини. Поперчити, додати зелень з часником. ...