Крученики готують з нарізаних і відбитих шматочків м’яса, на які кладуть начинку, загортають трубочкою, обсмажують а потім тушкують....
Вареники – улюблена в Україні страва з вареного тіста з начинкою. Як начинку використовують сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, калину, мак, варену квасолю, горохове пюре, варені і товчені сухофрукти, гречану або пшоняну кашу, вишні та інші ягоди. ...
Потрібно: борошно пшеничне – 700 г, яйця – 2 шт, вода – 300 г, сіль, цукор за смаком. Пшеничне борошно просіюють, насипають гіркою, роблять заглиблення, вливають теплу воду, додають сіль, цукор, сирі збиті яйця й замішують круте тісто. ...
В Україні у холодну пору року, щоб зберегти гарний настрій і самопочуття, завжди готували гарячу їжу. Українська кухня відрізняється широким вибором перших страв, які готують з різноманітних продуктів. Взимку господині додають до меню кулешики, борщі, капусняки, юшки з крупами та грибами, бобовими та макаронними виробами. Готують на м’ясних, грибних, рибних бульйонах і овочевих відварах. ...
У киплячий бульйон або воду кладуть крупи (перлову, пшеничну, рис, вівсяну), доводять до кипіння, а потім – нарізану кубиками картоплю, варять 15-20 хв. Додають варену квасолю або горох, припущені огірки без шкірочки, нарізані скибочками, пасеровані цибулю й коріння, розведене бульйоном пасероване борошно і варять 5-7 хв, додають сіль, спеції. ...
Свій винахід американець Християн Кент Нельсон назвав «ескімо-пай» – пиріжок ескімоса. Це був брикет морозива в шоколадній глазурі. Ескімо в тому вигляді, яким ми звикли його бачити стали випускати в 1935 році. Французи стверджують що , слово «ескімо» прийшло від них. Так називали дитячий комбінезон, схожий на ескімоський костюм. Таким чином, морозиво ескімо - це морозиво...
У каструльці змішати
У ніч з 13 на 14 січня настає Старий Новий рік, який збігається з православним святом - Днем Святого Василя і Меланки. 13 січня вся родина збирається на святкову вечерю, яку називають Щедрий вечір. ...
Нарізаємо дрібно 1 цибулю і 1 болгарський перець. Обсмажуємо овочі до м’якості на рослинному маслі. Додаємо до овочів 40-50 г змолотих вівсяних пластівців разом з часником і сіллю, перемішуємо. Далі додаємо 500 г фаршу, ретельно перемішуємо. З отриманої маси формуємо фрикадельки невеликого розміру. Розміщуємо їх на змащене маслом деко і відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Грудень – місяць свят, який Німеччина чекає з нетерпінням. Починають працювати різдвяні базари. Аромат кориці, гвоздики, цитрусових, сосисок, глінтвейну супроводжує початок зими. Все світиться і пахне, звідусіль лунає музика. Всі готуються до різдвяних та новорічних свят.