Напередодні новорічних свят хочемо побажати, щоб у кожну Вашу оселю завітав Дід Мороз і виконав найзаповітніші бажання. Нехай прекрасні зимові свята принесуть мир, спокій і злагоду, впевненість у майбутньому...
Ніяке інше свято не здатне настільки об'єднати людей, як Різдво Христове. Цей казковий день прийнято зустрічати в колі сім'ї і близьких друзів. Усі християни світу святкують цей день...
Інгредієнти: борошно 2 ст., розпушувач – 2 ч. л., мелений імбир –2,5 ч. л., масло вершкове – 100 гр., цукор коричневий – 150 гр., яйце – 1 шт., патока світла – 3 ст. л.
Антистресове меню Ви переживаєте через дрібниці, вас турбують похмурі думки, непогода, простуди, нежить, головний біль? Як відновити внутрішню рівновагу, уберегти себе від негативних наслідків стресу і зберегти здоров'я? . . ...
Гарбузова каша: 400 г гарбуза, 200 г пшона, 300 мл молока, 1 ст. ложка цукру, 50 г вершкового масла, сіль за смаком, 200 мл води. Гарбуз очисти від шкірки і насіння. Поріж невеликими кубиками. ...
Різдвяний піст - зимовий піст, він є для українців освяченням останньої частини року таємничим оновленням духовного єднання з Богом і приготуванням до святкування Різдва Христового. Звичайно ж, постити чи ні – справа кожного і на це знайдуться найпоширеніші причини. .....
Нам знадобиться для фалафель: 1 стакан нуту, лаваш або піта, рослинна олія, 1 цибулина, 1-2 зубчики часнику, ½ ч.л. гострого перецю, 1 ч.л. ложка зіри (куміна), 1 ч. л. куркуми, 1 щіпка кардамону, 1 пучок кінзи, сіль. Як готувати фалафель: замочити нут на ніч в воді.
«Географія» кави. Про те, коли почали споживати кавовий напій, точно невідомо, але перші письмові згадки про нього датовані VI століттям. Спочатку із ягід арабіки робили їжу, потім своєрідне вино, пізніше заварювали, як чай. І тільки згодом навчилися висушувати зерна і робити з них справжню каву. Загалом безліч нюансів, але починаємо з країни, в якій її вирощують.
Приготування кави в турці (джезві)
Тут є два ключові моменти, які мають значення: якість помолу – він має бути максимально дрібний і якість води. Заливаємо холодною водою, розмішуємо. Додаємо за бажанням цукор, спеції. Це треба зробити спочатку, адже потім, розмішуючи, ви піднімете кавовий осад. Ставимо турку на вогонь...
Інгредієнти: 1 плитка чорного шоколаду; 100 г звичайного або копченого сала; вершкове масло – 60 г; спеції (імбир, кардамон, перець чилі, перець мелений, горіхи мускатні) додайте за смаком. Вони не обов'язкові, але завдяки спеціям і добавкам, цукерки вийдуть більш ароматними і пікантними. Якщо ж вирішили їх покласти, то у малій кількості. Приготування: Сало наріжте тоненькими прямокутниками. Розламайте шоколад, додайте прянощі і вершкове масло. Розтопіть суміш в металевому посуді. Можна зробити це в СВЧ-печі або на пару. .....