(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

В кожній кухні світу знайдуться страви, що викликають подив. Українська також грішить салом в шоколаді. Проте рідна сорочка ближча до тіла. В Казахстані вигадали 1000 і 1 спосіб приготування кінського м’яса. Традиційна страва країни -  бешбермак. Бешбермак з коня складається з шматка м’яса з тазової кістки, хребця з грудної частини, сала з під гриви, ребра з полоскою м’яса та жиру з живота. Також в бешбермак кладуть традиційну кінську ковбасу, шматки м’яса без кісток, печінку та шматки тельбухів. Китай – це кулінарна імперія зла. Китайці їдять все, що ворушиться і не ворушиться. Гурман в Китаї може скуштувати суп з акулячого плавника, паштет з тарганів та вино з пацюків. В Китаї без вагань їдять навіть те, чим у нас прийнято годувати домашніх улюбленців. Є і зовсім дивовижні: тухлі курячі яйця, паштет з опаришів, дощові черв’яки, качині ембріони, суп з напівживою рибою, мариновані скорпіони, смажені павуки, страви з черепах, смажені комахи, різні зміїні настоянки. У закритих ресторанах Гонконгу подають мозок живої мавпи. Офіційно блюдо заборонено урядом Китаю, але через екзотичність страви попит завжди перевищує ризик отримати штраф за жорстоке поводження з тваринами. Скорпіони - досить поширена страва Азії. Їх готують на пару і подають у коржику з соусом і овочами. В Лаосі центральна місцева страва sticky rice (липкий рис). ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 21.11.2016

Чеська їжа  дуже калорійна. Страви смачні та ситні, часто  подаються з борошняними виробами, наприклад, з кнедликами — вареними круглими шматочками кислого або прісного борошняного, картопляного тіста. Вони можуть виступати і самостійною стравою з начинкою з цибулі, м’яса. Кнедлики також поливають варенням і посипають подрібненими сухариками. Чехи дуже люблять м’ясо: свинину, яловичину, оленину, кролика, м’ясо косулі. Його перед приготуванням обов’язково вимочують в різних маринадах з приправами. М’ясо смажать, тушкують та іноді запікають. Одні тільки назви визивають неймовірний апетит: вепрове (свиняче) коліно з гірчицею та хріном, свічкова на сметані з кнедликами (яловича відбивна, шпигована беконом з солодким вершками та журавлиною), суп-гуляш, печена качка з тушкованою капустою, гарячі ліверні, м’ясні, кров’яні та винні запечені ковбаски, яки подаються до пива.

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 13.11.2016

Свіжого коропа почистити, вимити. Змастити олією, посолити, поперчити, поставити на холод на 2 години. Обсмажити цілі зубчики часнику, рибу обваляти в борошні й обсмажити до золотистого кольору. Придушити ложкою часник. З лимонів вичавити сік.  Змішати часник, мигдаль, лимонний сік і половину вина. Додати сіль за смаком. Натерти сумішшю коропа зовні і всередині. Вино змішати з водою, полити рибу. Розігріти духовку до 180 градусів. Деко злегка змастити олією. Викласти рибу, запікати 30 - 40 хвилин. Натерти сир на крупній тертці, посипати рибу.... 

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 13.11.2016

Вишукана їжа асоціюється в усьому світі з французькою кухнею. Французи – відомі гурмани. Вони вважають кулінарію видом мистецтва, а відомих кухарів – поетами. Історія французької кухні сягає своїм корінням у  XV століття. Тоді стали з'являтися перші кулінарні книги. Страви готувалися за традиціями маврів, і вже тоді кухня була вишуканою та витонченою. Для додання незвичайного смаку використовувався цукор, він у той час був справжньою розкішшю, мигдаль і молоко. ....

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 08.11.2016

Цибулевий суп - ще одне незвичайне, але смачне блюдо французької кухні. Інгредієнти: 3 великих цибулини,  30 грамів вершкового масла, кілька шматочків французького батона, 2 столових ложки оливкової олії, 1 літр яловичого бульйону, 100 грамів сиру, сіль, перець і зелень за смаком. Цибулю треба.....

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 08.11.2016

Угорську кухню від інших європейських відрізняє велике розмаїття використовуваних продуктів. Якщо говорити про м'ясні страви, то вони можуть бути приготовані зі свинини, яловичини, телятини, дичини, домашньої птиці. В деяких стравах використовуються різні види м'яса або м'ясо, оброблене різними способами. Важливе місце в національній кухні займають страви з дунайського сома, тіссайської стерляді, балатонського судака. Використовуються і різні овочі: кабачки, баклажани, помідори, капуста, цибуля і солодкий перець. Для приготування приправ часто використовується сметана. Для приготування борошняних виробів традиційно використовується саме угорська мука.....

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 31.10.2016

Якщо вам пощастило стати гостем у Грузії, то вже сповна випаде відчути на собі традиційність грузинського застілля. Особливе ставлення і пошана грузинів до дому та сім'ї спричиняють до того, що будь-який прийом їжі має важливе значення, а застілля за участю гостя - завжди свято. Найпопулярніша страва і їжа в Грузії - це хачапурі, запечений у тісті сир. Розрізняють мегрельський, імеретинський, аджарський хачапурі тощо. Один від одного різні хачапурі відрізняються складом тіста, способом випічки, сиром та формою, але всі дуже смачні. Кубдарі - хачапурі з м'ясом та зеленню характерний лише для високогірного регіону. Хачапурі з квасолею називається лобіані. Випікають його у Сванеті, хоча можна знайти і в Тбілісі.....

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 23.10.2016

Курку для чахохбілі потрібно порізати на порційні кусні і швидко обсмажити з усіх боків на сухій пательні на великому вогні. Вогонь зменшити, пательню накрити кришкою і тушкувати курку у власному соці (якщо рідини виділиться замало, долити трохи води). Через 1-2 хв додати порізані часник, цибулю і продовжувати тушкувати приблизно 10 хв. М’якоть солодкого перцю порізати на грубі скибки. Підготований перець покласти до курки..... 

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 23.10.2016

Українська народна кулінарія багата обрядовими стравами та напоями. Свята та різноманітні урочистості завжди супроводжувалися спільними обідами. Усі народні звичаї по-своєму відтворились в кулінарії, у своєрідних стравах, більшість з яких готувалися лише на певні свята. У давньоруській літературі нерідко зустрічаються згадки про коровай. Коровай як обрядовий атрибут має глибокі традиції. Коровай - обрядовий хліб, поширений серед багатьох слов'янських народів. Особливе значення коровай має в українському весіллі.... 

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 09.10.2016

Тут їли різнії потрави,

І все з поливяних мисок,

І самі гарнії приправи

З нових кленових тарілок:

Свинячу голову до хріну

І локшину на переміну,

Потім з підливою індик;

На закуску куліш і кашу,

Лемішку, зубці, путрю, квашу

Із маком медовий шулик.

Пять казанів стояло юшки.

А в чотирьох були галушки.

Борщу трохи було не з шість;

Баранів тьма була варених.

Курей, гусей, качок печених…

І ласощі все тілько їли,

Сластьони, коржики, стовпці,

Варенички пшеничні, білі,

Пухкі з кав’яром буханці;

Був борщ до шпундрів з буряками,

А в юшці потрух з галушками.

Потім до соку каплуни;

З отрібки баба-шарпанина,

Печена з часником свинина.

Крохмаль, який їдять пани.

І.П.Котляревський

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 09.10.2016